Středočeský kraj zlepší podmínky práce pro policisty

27.11.2021 7:53

Rada Středočeského kraje schválila uzavření Memoranda o spolupráci s Policií ČR - Krajským ředitelstvím policie Středočeského kraje. Jeho cílem je zlepšení podmínek při zajišťování bezpečnosti v kraji. Prioritou je vyřešení vybavenosti a zázemí pro zefektivnění výkonu služby pořádkové policie, zásahové jednotky a dopravní policie Středočeského kraje.

Středočeský kraj zlepší podmínky práce pro policisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Středočeská vláda podepsala koaliční smlouvu. Kvůli epidemii koronaviru k podpisu došlo pod širým nebem

„Chceme více policistů v ulicích a chceme, aby měli odpovídající vybavení a neodcházeli z kraje jen proto, že se jim nedostává podpory,“ uvedla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková.
 
 
S ohledem na zvyšující se požadavky na kvalitu profesní připravenosti bezpečnostních složek, deklarují účastníci memoranda společný cíl.
 

Anketa

Líbil se vám proslov Karla Janečka na Českém slavíkovi?

61%
28%
hlasovalo: 33585 lidí
Tím je spolupráce na zvyšování nadstandardu ve výcviku policejních složek a v základní přípravě a řešení problému moderního materiálně-technického dovybavení a zázemí, s kvalitním technologickým vybavením pro zefektivnění výkonu služby pořádkové policie, zásahové jednotky a dopravní policie Středočeského kraje.
 
„Kromě toho budeme společně hledat jakékoliv další cesty, kterými bychom zajistili pokles trestné činnosti. Ostatně memorandum je jen jedním z kroků, které přitom podnikáme,“ dodává hejtmanka Pecková.
 
Již dříve zastupitelstvo schválilo finanční dar Policii ČR ve výši 4 miliony korun, které mají pomoci policii s pořízením bezpilotních dronů a zaměřovací a zpracovatelské techniky, kterou využije dopravní policie při ohledání míst dopravních nehod nebo při pátrání.
 
Středočeský kraj se na základě memoranda také zavazuje pro naplnění sjednané spolupráce každý rok formou finančního daru podporovat rozpočet Policie ČR, Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, a to ve výši schválené zastupitelstvem kraje. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…