ČSSD ve Vyškově pozastavila členství obviněnému Halovi

08.01.2012 21:06

Okresní výkonný výbor ČSSD ve Vyškově dnes pozastavil členství ve straně někdejšímu výkonnému řediteli Ředitelství silnic a dálnic Michalu Halovi. Hlasování bylo jednomyslné. ČTK to bez bližších podrobností potvrdil místopředseda okresního výkonného výboru strany Jiří Ziegler.

ČSSD ve Vyškově pozastavila členství obviněnému Halovi
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Halu, bývalého ředitele ŘSD Laušmana a také někdejšího právníka ŘSD protikorupční policie v prosinci obvinila kvůli údajně nevýhodným pronájmům pozemků ze strany ŘSD na dálnicích D47 a D5. Soud na ně uvalil vazbu.

Dva exmanažery policisté stíhají pro přijímání úplatku a také pro porušování povinnosti při správě cizího majetku. Bývalého právníka pouze pro druhý z trestných činů. Soud poslal do vazby také třiapadesátiletého majitele dvou obchodních společností, který prý jednomu z někdejších manažerů poskytl úplatek přes 15 milionů korun.

Podle sobotního vydání deníku Právo Hala na jižní Moravě v roce 2010 také radil při získávání peněz z evropských fondů. Poradenství mu honorovala Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje. Hala pro ni vykonával poradenství na základě mandátní smlouvy při získávání financí z evropských fondů. Dostával podle Práva deset tisíc korun měsíčně.

Vyjádření Michala Haška pro ParlamentníListy.cz:

Jsem rád, že vyškovská sociální demokracie postupovala dle stanov ČSSD a pozastavila členství Michalu Halovi. Sociální demokracie má jako jediná z českých demokratických stran ve stanovách zakotven princip pozastavení členství v případě, že je člen ČSSD obviněn z úmyslného trestného činu. O vině či nevině každého samozřejmě rozhoduje pouze nezávislý soud a jeho verdikt bude sociální demokracie plně respektovat.

Pokud bude kdokoli pravomocně odsouzen za korupci, nemá místo nejen v ČSSD, ale v žádné standardní demokratické politické straně v České republice. Korupce politiků nahlodává důvěru lidí ve spravedlnost a samotný smysl politiky, kterým je služba veřejnosti. Prezident Tomáš G. Masaryk to krásně vystihl v mottu – Nebát se a nekrást!


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…