„Kilo kapra v Praze za 590 korun! Chápete to?“ Zoufalá čtenářka nám poslala účtenku i fotku

23.12.2020 19:37

PŘÍBĚH Na ParlamentníListy.cz se ve středu večer obrátila pravidelná čtenářka, která nám popsala své středeční martyrium se sháněním kapra v Praze na Vinohradské třídě. O smích v tomto případě nešlo.

„Kilo kapra v Praze za 590 korun! Chápete to?“ Zoufalá čtenářka nám poslala účtenku i fotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stánek s prodejem kaprů vedle aktivistů

Anketa

Která z mrtvých osobností Vám nejvíce schází?

hlasovalo: 37661 lidí
„Šla jsem z práce někdy po třetí hodině odpoledne, chtěla jsem pořídit kapra ještě začerstva, ale po pár minutách mi došlo, jak moc jsem naivní. Několik prodejců, kteří stojí každý rok na stejném místě, nemělo už vůbec nic. Jen krčili rameny, že kapři nejsou,“ uvedla.

Následoval prý zběsilý pokus sejít od nákupního centra Flora až k náměstí Jiřího z Poděbrad. Ani tam prý nebyla naše čtenářka úspěšná. „Jeden ten prodejce mě slyšel, jak jsem byla zoufalá, řekl mi, že už bohužel nemají nic, ať zkusím kamennou rybárnu. Nikdy jsem tam nebyla, ale nakonec jsem šla. Vystála jsem si frontu, dostala se na řadu, řekla si o kousek kapra, měli už jen mražené filety,“ popisuje dále.

A to nejlepší na závěr?

„Byla jsem úplně v šoku a málem jsem se rozbrečela, protože za ten kousek české ryby si řekli asi 530 korun po slevě. Pů kila měli okolo šesti set korun, to jsem snad nikdy nezažila, co je tohle za šílenou zlodějnu,“ dodala zoufale.

Za kapra nakonec zaplatila a s trpkým pocitem odešla.

Doplňme, že jako každý rok i na tyto Vánoce se vynořila myšlenka zrušit tradici v podobě prodeje živých kaprů. „Ryby potřebují vaši pomoc!“ vyzývají aktivisté z organizace Compassion in World Farming. Upozorňují, že kapři, „inteligentní a citlivá zvířata“, při procesu od výlovu k prodeji zažívají silný stres, bolest a utrpení. „Seznamte se s vánočním kaprem Karlem. Poví vám příběh svého života,“ připojují zástupci organizace na sociálních sítích důvody, proč byste měli na Štědrý den raději sáhnout po rybě z chlaďáku. O zákaz prodeje živých ryb chtějí požádat prostřednictvím petice Parlament.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…