Holešovská výzva se dohodla na společném postupu se samostatnými odbory

20.03.2012 19:14

VÍME PRVNÍ V úterý večer se v době, kdy začalo ve Sněmovně hlasování o vyslovení důvěry vládě, sešli iniciátoři Holešovské výzvy s šéfem Asociace samostatných odborů Bohumírem Dufkem. Výsledkem jednání je, že do budoucna půjdou do protivládních protestů společně.

Holešovská výzva se dohodla na společném postupu se samostatnými odbory
Foto: holesovskavyzva.zacit.cz
Popisek: Leták Holešovské výzvy

"Zvažujeme možnost velké celorepublikové akce, která pomůže spojit některé znechucené členy odborů s členy naší iniciativy. Je jasné, že pouze v případě, kdy se do protestů zapojí masy lidí, je šance uspět," řekl ParlamentnímListům.cz Vlastibor Čermák - jeden z hlavních koordinátorů Holešovské výzvy.

Jeho slova následně potvrdil i Bohumír Dufek, což je jistým překvapením. Dlouho byl totiž k iniciativě skeptický a spíše zdrženlivý. "Poté, co opustili řady této iniciativy někteří lidé, je pro mě důvěryhodnější. Vím, že když se podaří naše úsilí spojit, může to mít smysl. Hovořili jsme spolu i o případné stávce, která je naplánována - byť symbolickou cestou - na pondělí. Není to tak jednoduché, proto se spíš přikláníme k jiným formám protestů, jež můžeme podpořit a pomoci zorganizovat," uvedl šéf ASO Dufek.

V tuto chvíli jsou nejbližší happeningy naplánované na 22. března v Brně a Plzni, velký protest ve stejné formě, jako tomu bylo 15. března, je stanoven na 15. dubna. Právě v tento den by se zřejmě ASO s Holešovskou výzvou spojila. Bez zajímavosti pak není ani připomínka toho, že ČMKOS svolala demonstraci na 21. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…