Profesor Keller církvi: Já být věřící, tak se majetku štítím

08.01.2012 8:06 | Zprávy

Nejdříve se Věci veřejné postavily proti finančnímu vypořádání státu s církvemi. Prý proto, že v ekonomické krizi stát nemá peníze a platit by měl, až bude po krizi. Teď pro změnu vymyslely: Spojme ministerstva, tím se ušetří a bude na církevní vyrovnání. Sociolog a publicista Jan Keller dost dobře nechápe, proč se církev snaží o bohatství a ne o duši. Tu už podle něj Věci veřejné ztratily a na majetcích pro církve se snaží jen zvednout své žalostné preference.

Profesor Keller církvi: Já být věřící, tak se majetku štítím
Foto: Archiv
Popisek: Jan Keller

Vedení Věcí veřejných na tiskové konferenci představilo svůj návrh na vyřešení církevních restitucí. Strana proti nim dříve protestovala s argumentem, že na to v současné době ve státním rozpočtu nejsou peníze.

Věřícího majetek nesmírně tíží. Nebo ne?

Véčkaři proto budou na pondělní koaliční schůzce navrhovat zrušení některých úřadů a sloučení ministerstva životního prostředí a pro místní rozvoj, čímž by se prý ušetřily více než dvě miliardy a peníze na restituce by se tak nemusely brát z kapes daňových poplatníků. VV se za tento návrh staly terčem kritiky z řad ODS i TOP 09.

„No popravdě, pokud jde o církev, příliš nerozumím, o co usiluje. Tady jde o princip. Já být věřící, tak si zakládám na tom, že žiji duchovně a po nikom žádné majetky nechci. Já si myslím, že věřícího musí majetek nepředstavitelným způsobem tížit,“ reagoval na dotaz ParlamentníchListů.cz Jan Keller.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Řešte ceny elektřiny. Teď. Buďte tvrdí. Návod pro Čechy

13:05 Řešte ceny elektřiny. Teď. Buďte tvrdí. Návod pro Čechy

V poslední době přibývá varování před brzkým růstem cen energií a také doporučení, aby si odběratelé…