Slevové servery ovládly Vánoce. Češi na nich utratili před miliardu

29.12.2013 19:40

Češi před Vánoci nakupovali nejen v obchodních centrech, ale také na slevových serverech. Celkově utratili 1,2 miliardy korun, což je meziročně pětinový nárůst. Největší zisk měly servery z prodeje pobytů, zboží a zážitkových poukazů.

Slevové servery ovládly Vánoce. Češi na nich utratili před miliardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Jen v prosinci se prodaly vouchery za téměř 500 milionů korun," uvedl ředitel vyhledávače slev Skrz.cz Petr Kováčik. Stejně jako pro ostatní obchodníky je i pro slevové servery období před Vánoci tím nejdůležitějším.

Nejvíce peněz utráceli lidé za pobyty a cestování, které tvořily více než polovinu celkových tržeb. Oproti jiným dnům v roce vzrostl zájem o zážitkové poukazy.

"U nákupu vánočních dárků šlo hlavně o zážitky, např. letecký simulátor, masáže, gurmánské zážitky nebo wellness pobyty a módní doplňky - hodinky, šály a doplňky, u kterých není nutné řešit velikost," přiblížil šéf Slevomatu Peter Irikovský. Před Vánoci navýšil právě Slevomat svůj obrat o 50 procent oproti zbytku roku.

U slevového portálu Pepa.cz obrat narostl dokonce o 70 procent. "Hlavním segmentem prodeje bylo, stejně jako předešlá léta, cestování. V rámci zbožové kategorie byla největší poptávka po kosmetických přístrojích, fotoproduktech a dekorativních doplňcích do domácnosti," uvedl ředitel Levon Ter-Ghazaryan.

Průměrná cena jedné objednávky se pohybovala kolem 650 korun. Bylo tedy nakoupeno více voucherů než ve zbytku roku, ale jejich průměrná cena byla nižší (obvykle je přibližně 800 korun).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…