Spočítáno: Za každý den prohibice tratí restaurace až 200 milionů korun

15.09.2012 23:05

Podle bleskového průzkumu společnosti Mag Consulting přijdou české restaurace za každý den prohibice až o 200 milionů korun. Uvedl to server Aktuálně.cz.

Spočítáno: Za každý den prohibice tratí restaurace až 200 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bar, ilustrační foto

"Celkové tržby za lihoviny se v pohostinství každý den pohybují mezi 300 a 350 miliony korun, část spotřeby ale konzumenti nahradili vínem a pivem, proto jsou ztráty menší," řekl agentuře analytik Mag Consulting Jaromír Beránek. Podle něj tak výrobci piva a vína budou ze zákazu profitovat nejvíc.

Připomeňme, že ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) v pátek v 19 hodin vyhlásil zákaz prodeje nápojů s obsahem od 20 procent etanolu včetně Tuzemáku. Tento zákaz platí i pro provozovatele restauračních zařízení a potrvá až do odvolání, které bude opět oznámeno v celoplošných médiích. Již nyní se hovoří o týdnech možné prohibice.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

9:11 „Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

POHLED SELSKÝM ROZUMEM „Za mého dětství se říkávalo, že brambory jsou pokrmem chudého lidu,“ vzpomín…