Spočítáno: Za každý den prohibice tratí restaurace až 200 milionů korun

15.09.2012 23:05

Podle bleskového průzkumu společnosti Mag Consulting přijdou české restaurace za každý den prohibice až o 200 milionů korun. Uvedl to server Aktuálně.cz.

Spočítáno: Za každý den prohibice tratí restaurace až 200 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bar, ilustrační foto

"Celkové tržby za lihoviny se v pohostinství každý den pohybují mezi 300 a 350 miliony korun, část spotřeby ale konzumenti nahradili vínem a pivem, proto jsou ztráty menší," řekl agentuře analytik Mag Consulting Jaromír Beránek. Podle něj tak výrobci piva a vína budou ze zákazu profitovat nejvíc.

Připomeňme, že ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) v pátek v 19 hodin vyhlásil zákaz prodeje nápojů s obsahem od 20 procent etanolu včetně Tuzemáku. Tento zákaz platí i pro provozovatele restauračních zařízení a potrvá až do odvolání, které bude opět oznámeno v celoplošných médiích. Již nyní se hovoří o týdnech možné prohibice.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: ahe

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…