Zvýšit kompenzační bonus na 667 korun denně, žádají lidovci. I pro lidi v insolvenci

09.01.2021 21:26

„Chceme, aby živnostníci dostali stejné peníze jako na jaře. Proto navrhujeme zvýšit kompenzační bonus," uvedli zástupci lidovecké strany na svém facebooku.

Zvýšit kompenzační bonus na 667 korun denně, žádají lidovci. I pro lidi v insolvenci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14310 lidí
Vláda podle nich sice poskytla živnostníkům podporu 500 korun na den, ale oproti první vlně pandemie musí nyní živnostníci platit sociální a zdravotní pojištění. Lidovci proto navrhují zvýšit denní základ na necelých sedm set. Podle opozice by kompenzační bonus mohli čerpat i osoby v insolvenci.

„Náš návrh bude stát státní kasu 1,2 miliardy. Což je v porovnání s megalomanským návrhem na stavbu kanálu Odra-Dunaj-Labe za 15 miliard opravdu malá částka. Říkáme to stále dokola. Vláda musí určit priority. Pro nás je to jednoznačně pomoc těm, kteří to potřebují, a ne vodní dílo za desítky miliard, které navíc značně zasáhne oblast životního prostředí," zdůraznil Marian Jurečka, předseda KDU.

Nárok na kompenzační bonus náleží podle oficiálních dat resortu financí podnikatelům z řad OSVČ a společníků malých s.r.o. s převažující činností podnikání v přímo omezených oblastech ekonomiky. Tato činnost musí být v období od 1. června do 30. září 2020 převažující, tedy být dominantním zdrojem obživy.

Vedle přímo zasažených podnikatelů například z oblasti pohostinství, kultury, sportu, ubytování, maloobchodu či služeb mohou o bonus požádat i podnikatelé, kteří jsou na přímo zavřené obory významně, nejméně z 80 procent navázáni.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…