„Ptal jsem se Gazdíka. A...“ Čunek rozstřelil kauzu STAN. Bude zle

04.07.2022 11:46 | Ze sítí

Kauza kolem vládního hnutí STAN je umělá, hodnotí senátor a zastupitel Zlínského kraje Jiří Čunek. Zhodnotil tak celé dění v pořadu „Aby bylo jasno“ novinářky Jany Bobošíkové a zdůraznil, že se detaily z kauzy kolem exnáměstka primátora Prahy Hlubučka vůbec neměly dostat na veřejnost a už vůbec ne jméno exministra školství Gazdíka. „Ten, kdo měl zájem, aby tam Gazdíka zmínil … chtěl, aby měl Gazdík, až se to uveřejní, problémy,“ tvrdí. Kauza prý není vůbec taková, jak se z médií zdá.

„Ptal jsem se Gazdíka. A...“ Čunek rozstřelil kauzu STAN. Bude zle
Foto: Repro YouTube Aby bylo jasno
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Městská rada Zlína dostala od tamních zastupitelů za úkol vypracovat studii o počtu herních zařízení ve Zlíně a prověřit příjmy z hazardu za posledních deset let. Děje se tak zejména proto, že se ve zlínském hazardu angažovala rodina podnikatele Redla spojeného s kauzou hnutí STAN a pražského exnáměstka primátora Petra Hlubučka.

Podle Čunka by podobné prověřování na krajské úrovni příliš nemělo smysl, míní však, že je možné, že zlínští zastupitelé vědí, proč „to dělají“. Poznamenal též, že Redlova rodina vlastní ve Zlíně poměrně velkou část majetku a zástupci města se tak kvůli těmto majetkovým poměrům s ní museli čas od času setkat kvůli jednání. Sám prý viděl Michala Redla také jednou, netušil však, že má nyní obviněný podnikatel omezenou svéprávnost.

Na čtvrtek svolala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) na popud opozice mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny s názvem: „Organizovaný zločin hnutí STAN“. Že by kauza otřásla zásadně vládou si však Čunek nemyslí. Podle politika již kauza smetla důvěryhodnost vlády, nevěří však, že by vláda ztratila většinu u dolní komory. „Pokud ji opustí Piráti, tak to bude pořád 104,“ poznamenal s tím, že zájem Fialy i ostatních vládních stran je udržení kabinetu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…