„Ty proruská ****! Vy zasr****!“ Reklama s Emilem Zátopkem vyvolala abnormální nenávist

08.03.2022 19:11 | Kauza

Z písmena Z, které měly některé ruské jednotky na Ukrajině, se pomalu stává symbol podpory pro invazi. Ruský gymnasta Ivan Kuljak ho měl na svém dresu v katarském Dauhá, když pohár vyhrál Ukrajinec Kovtun. A Mezinárodní svaz gymnastů už požádal, aby proti němu bylo zahájeno kárné řízení. V Česku se pak rozčiluje bývalý brankář Dominik Hašek. Vadí mu, že některé svazy ještě ruské sportovce nevyloučily.

„Ty proruská ****! Vy zasr****!“ Reklama s Emilem Zátopkem vyvolala abnormální nenávist
Foto: Tomáš A. Nový / reprofoto
Popisek: Inzertní plocha v březnovém Reportéru

ParlamentníListy.cz si ovšem všimly ještě jedné věci, na kterou dosud nikdo neupozornil. Velmi nešťastně totiž v souvislosti s uvedeným symbolem vyznívá reklama RunCZECH, kterou otisk časopis Reportér ve svém březnovém vydání a kterou můžete vidět níže.

Ačkoli jde bezpochybně o dobře zamýšlený úmysl, někteří čtenáři to tak nevidí.

Jeden z nich nás na reklamu také upozornil. „Tak to jako je co? Že tam dají Zátopka a Z a to je v pořádku, ať se jdou ****!" Naše redakce okamžitě reagovala slovy, že časopis Reportér rozhodně nepodporuje Rusko.

V aktuálním čísle má navíc několik desítek stran o jeho agresi.

Březnové vydání Reportéra.

Pisatele to ovšem nezajímalo a zasypal redaktora sprškou urážek, zřejmě adresovaných autorům uvedeného měsíčníku. Uveřejňovat je nebudeme.

PL se snažily najít uvedenou reklamu s Emilem Zátopkem, kde to šlo. Nikde jinde se nám ji ovšem nalézt nepodařilo. Není ani možné doplnit, že jde o placenou kampaň, jelikož celá strana nemá označení „inzerce“ a s největší pravděpodobností se jedná o takzvanou barterovou dohodu. Na běžeckých závodech bude reklama Reportéra výměnou za propagaci akcí na jeho stránkách.

Nadále platí, že písmeno Z mají na svých vozidlech ruští vojáci na Ukrajině a stává se i hlavním symbolem proválečné propagandy.

K dohledání jsou videa i obrázky, kterak jednotlivci i širší skupiny dávají najevo svou náklonnost k nepochopitelné agresi na civilistech ze strany Ruska.

Jedny z nejsdílenějších obrázků se symbolem Z.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …