Všichni jste po mně plivali, teď to vidíte, vyčítá Okamura. A vytahuje dopis o uprchlících, který dostal od Sobotky

22.03.2016 15:14

Europoslanec Petr Mach v souvislosti s teroristickými útoky v Bruselu upozorňuje na to, že pranic nepomohla silná bezpečnostní opatření na letišti, kam pravidelně létá na jednání Evropského parlamentu. Za dva týdny se tam chystá stůj co stůj, aby hlasoval proti dohodě EU s Tureckem. Poslanec Tomio Okamura má za to, že tragickými událostmi v hlavním městě Belgie se jen naplňují jeho slova, za něž byl ještě loni popliváván a častován nálepkami xenofoba, rasisty či populisty.

 Všichni jste po mně plivali, teď to vidíte, vyčítá Okamura. A vytahuje dopis o uprchlících, který dostal od Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Je třeba uzavřít hranice?

98%
2%
hlasovalo: 14215 lidí

Krátce po osmé hodině ranní otřásly letištěm Zaventem v belgickém hlavním městě Bruselu dva výbuchy, následně přerušila exploze provoz metra ve čtvrti Maelbeek, v blízkosti unijních institucí. Belgická veřejnoprávní stanice RTBF uvedla, že na letišti zemřelo nejméně 14 lidí, v metru dalších 20. „Byl jsem z těch zpráv otřesen, protože to bylo v době, kdy obvykle v úterý do Bruselu lítám, dnes tedy ne. A stejně tak v tom metru je to stanice, na které vystupuji, když přijíždím z letiště. Najednou prostě cítím, že ten terorismus je u mě blíž, než byl doteď,“ přiznává pro ParlamentníListy.cz Petr Mach, europoslanec a předseda Strany svobodných občanů.

O útočnících zatím žádné informace známy nejsou. „Ale z toho, co jsem zatím četl, vyplývá, že se jednalo o sebevražedné útoky, takže předpokládám, že to je další akce islámského terorismu,“ poznamenává Petr Mach. „Samozřejmě, že se všichni spoléhají na policii, na tajné služby, ale na tomto je vidět, že to selhalo. Terorista dokázal přijít do metra, dokázal přijít na letiště, nevěděly o něm tajné služby, nic nebyla platná silná bezpečnostní opatření na letišti. Vždy, když tam jsem, tak pokaždé vidím připravené policisty se samopaly, a přesto nedokázali zpozorovat toho teroristu. Zřejmě musí Belgie a všechny další země posílit tajné služby, aby byly schopné tohle odhalit,“ myslí si europoslanec za Svobodné.

Kvůli politice EU a kývačům v čele se Sobotkou se situace bude jen zhoršovat

Belgický federální prokurátor Frédéric Van Leeuw potvrdil, že exploze na bruselském letišti i ve stanici metra Maelbeek byly teroristickými útoky. „Čtenáři Parlamentních listů si jistě pamatují, že jsem byl léta jediným politikem, který upozorňoval na nebezpečí islámu a nezákonné imigrace. A teď se jen naplňují moje slova, za která jsem byl ještě loni odsuzován a za něž mě média a jiní politici častovali nálepkami xenofoba, rasisty či populisty. Česká vláda a Evropská unie, bohužel, totálně zaspaly. Navíc dodnes to nebezpečí mnohá média i mnozí politici bagatelizují. Situace se však bude už jen zhoršovat kvůli politice Evropské unie, které přikyvují kývači v čele s naší vládou a premiérem Sobotkou,“ tvrdí pro ParlamentníListy.cz Tomio Okamura, předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie.

Z návštěv českých detenčních zařízení ví, že více než polovina migrantů, kteří jsou zadržováni na území České republiky a následně propouštěni na základě nesmyslných evropských zákonů, nemá doklady. „Jsou identifikováni na základě otisků prstů a na základě dvou dotazů, jak se jmenují a z jaké země jsou. Takto probíhá identifikace na území Evropy, na němž by měl teoreticky fungovat právní stát. Pak jsou všichni ti politici, kteří nám po celou dobu lhali a bagatelizovali to nebezpečí, spolupachateli těchto brutálních vražd, ke kterým došlo v Paříži a dnes v Bruselu. Naše hlasy, abychom uzavřeli hranice a nepovolili žádnou nezákonnou migraci, nikdo poslouchat nechtěl,“ připomíná Tomio Okamura.

Buď nenecháme umírat nevinné, nebo dáme prostor islámu

Nepochybuje o tom, že se problémy ze západní Evropy dříve nebo později přelijí do České republiky. „Důkaz toho, že nepřeháním, byl už loni v prosinci, kdy pražský magistrát po poradě s policií zrušil každoroční slavnostní rozsvěcování vánočního stromu z bezpečnostních důvodů. Takže ne, že u nás nic nehrozí, jak nám lže vláda. Žijeme v tom, protože jsme v Schengenu. Loni na podzim jsem ve Sněmovně upozornil, že podle údajů Europolu, které tehdy ještě neprošly médii, se tu pohybuje více než pět tisíc bojovníků Islámského státu. Tehdy se mi smáli, Europol to zveřejnil čtrnáct dní poté. Takové je chování ostatních politických stran, taková je situace v Parlamentu České republiky, takže to skutečně nemůžeme čekat vůbec nic dobrého,“ domnívá se předseda SPD.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

O tom, jak se máme a můžeme bránit, má dlouhodobě jasno. „Jediná reálná obrana je, ať si o tom myslí každý, co chce, říkám to už několik let a byl jsem za to velmi popliváván všemi médii a politiky v České republice, zakázat islám a islámské právo šaría a džihád v Evropě. Návrh na zákaz práva šaría a džihádu v České republice jsme jménem našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie předložili loni v červenci v Poslanecké sněmovně, ta o tom hlasovala, ale zamítla to. Přitom máme jen na výběr, jestli nenecháme umírat naše nevinné občany, nebo jestli dáme prostor vyznavačům islámu. Tady není nic mezi tím, protože Evropa a ti lidé, kteří odsouhlasili migraci, nejsou schopni identifikovat individuálně, kdo je kdo,“ upozorňuje Tomio Okamura.

Nefunkční pseudosystém Evropské unie nás vede do záhuby

Jinou možnost, jak ochránit bezpečí nevinných evropských občanů, než přistoupit s nulovou tolerancí k nezákonné imigraci, nevidí. „Jestli má někdo jiný návrh, jak ochránit nevinné evropské občany, tak sem s ním. Zatím jsem jen slyšel, že za to nemůžou všichni a že všichni nejsou stejní. Znovu tedy budeme čekat, až zavraždí zase někoho nevinného? A uvidíte, že zavraždí, pořád jsou další a další teroristické útoky. Ptám se proto obhájců islámu a obhájců migrace, jakým způsobem zabezpečí, aby nebyli nadále vražděni nevinní evropští občané? Žádný návrh jsem od nich zatím neslyšel. Zatím jsou naopak nevinní vražděni kvůli těmto lidem, kteří jsou spolupachateli. Protože kdyby ty migranty nebrali, nepodporovali islám nebo ho tiše netolerovali, tak tady ti mrtví nejsou,“ zdůrazňuje předseda hnutí SPD.

V té souvislosti si vybavuje, co mu v lednu na společném jednání frakce Evropa národů a svobody říkal předseda nizozemské Strany pro svobodu Geert Wilders. „V Nizozemsku, když přijdou na nějakého radikála, který chce odjet bojovat po boku Islámského státu, tak ho zadrží a dají do vězení. Za pět let ho pustí a mají tam toho radikála znovu. Geert Wilders říkal, že by měli nechat odjet každého, jen si je poznamenat, vzít otisky prstů a už jim nikdy neumožnit návrat. Na tomhle ukázal ten nefunkční pseudosystém Evropské unie, kdy je v rámci politické korektnosti zadržíme, ve vězení je živíme, a když je propustíme, tak znovu páchají trestnou činnost. To je systém, který vede jen do záhuby,“ konstatuje pro ParlamentníListy.cz Tomio Okamura.

Europoslanec Svobodných volá po odmítnutí dohody s Tureckem

Proto je přesvědčen, že navzdory všem výhodám z členství, je pro Českou republiku jediným řešením vystoupení z Evropské unie. „Když budeme v Evropské unii, tak se tihle migranti u nás budou volně pohybovat. Od premiéra Sobotky mám písemně odpověď na mou interpelaci, že v první fázi bude 3091 nezákonných imigrantů, kteří jsou dnes v Řecku a Itálii a které na základě rozhodnutí naší vlády Česká republika přijme, primárně umísťováno do Kostelce nad Orlicí a do Havířova. Ti nejsou jako syrští křesťané, kterých jsme už několik přijali, to jsou ti, co do Itálie a Řecka nezákonně pronikli, což je ta úplně nejhorší varianta, která tu je. A vláda se rozhodla, že je přijme do léta příštího roku, takže se opravdu kvůli této vládě máme na co těšit,“ míní předseda SPD.

O nutnosti rázné změny kurzu v migrační politice je přesvědčen i europoslanec Petr Mach. „Říkáme už dlouho, že je nutné, aby Evropská unie svůj přístup k migraci změnila, a každá taková událost to jenom potvrzuje. Pro mě je to i další důvod pro to, že se Česká republika nesmí účastnit toho, co podepsal premiér Sobotka v Bruselu, tedy dalšího přerozdělování migrantů na základě dohody s Tureckem. Podle mého bychom to měli odmítnout, protože prioritou by mělo být bezpečí České republiky pro její obyvatele. A mně připadá, že tady v souvislosti s přijímáním migrantů existuje evidentní bezpečnostní hrozba,“ říká pro ParlamentníListy.cz Petr Mach.

Nebýt vítačů mohli oběti brutálních útoků z Paříže i Bruselu žít

V brzké době se na místo dnešních tragických událostí bude muset vypravit. „Mám do Bruselu letenku na úterý za čtrnáct dnů a uvidím, jaká bude bezpečnostní situace. Pokud však bude na programu i hlasování o dohodě s Tureckem, tak se tam budu muset vydat, abych hlasoval proti, protože si myslím, že to je důležité. Zvažuji i to, že, místo abych tam letěl, bych tam jel autem. Samozřejmě i moje manželka má o mě obavy, ostatně já je mám také. Letenku mám koupenou, ale teprve se ještě rozhodnu, jak to nakonec udělám,“ svěřuje se poslanec Evropského parlamentu, jehož veškerá dnešní jednání byla v souvislosti s teroristickými útoky zrušena.

Jak europoslanec, tak předseda hnutí Svoboda a přímé demokracie viní z tragédií nesmyslný postoj evropských politiků k migrační krizi. „Cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly. Možná to kancléřka Merkelová celé myslela dobře a chtěla pomáhat, ale výsledky jsou katastrofální,“ poukazuje Petr Mach. „Měli by si uvědomit, že jsou spolupachatelé těchto brutálních teroristických vražd nevinných lidí, protože nebýt jejich konání, tak všichni tito lidé, ať jsou to oběti pařížských útoků, nebo těch dnešních v Bruselu, mohli žít,“ poukazuje Tomio Okamura.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …