„Zlobil se? Slabý slovo! Písařovicová si neškrtne. Ani v tý její minisukni!“ Minutová ručička začala odpočet. Dohra superdebaty ČT

02.10.2020 13:03

Lídři devíti stran a hnutí zastoupených v Poslanecké sněmovně diskutovali ve čtvrtek v předvolební superdebatě v ČT24 o vztahu celostátní a krajské politiky. O názorové střety nebyla nouze. Především když došlo na čtvrteční vyjádření ministra zdravotnictví Romana Prymuly o zvažovaném opatření, dle kterého by se návštěvníci restaurací v nich zapisovali. Premiér Babiš nařkl moderátorku, že debatu „manipuluje a dělá z ní bramboračku“. Načež o chvíli později sám dostal od předsedy KDU-ČSL pytel brambor za to, jak jeho hejtman v Olomouckém kraji ničí půdu.

„Zlobil se? Slabý slovo! Písařovicová si neškrtne. Ani v tý její minisukni!“ Minutová ručička začala odpočet. Dohra superdebaty ČT
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Moderátorka Písařovicová

Anketa

Chcete Miroslavu Němcovou v Senátu?

6%
94%
hlasovalo: 31544 lidí
O údajně tendenčně vedené debatě ze strany moderátorky Písařovicové se hovořilo ještě v pátek. ParlamentníListy.cz měly možnost vyslechnout telefonát od jednoho z vlivných poslanců, který uvedl, že to, co předvedla „paní, slečna Písařovicová, to se jen tak nevidí!“

Vraťme se proto nejprve na půdu čtvrteční debaty.

Úvodem diskuse předseda ODS Petr Fiala sdělil, kde je pro něj hranice pro zavedení plošných opatření. „Hranice může nastat při dynamickém nárůstu onemocnění. Nevidím důvody postupovat plošně. Nesmí tu být chaos,“ doplnil s kritikou směrem k vládě, která situaci řídí stylem brzda–plyn.

Ministr vnitra Jan Hamáček upřesnil, kdo je hlavní autorita v boji s koronavirem. „Z hlediska zákona je zodpovědná vláda v čele s premiérem,“ řekl jednoznačně.

„Lidé si dělají legraci, že vláda dělá každý den něco jiného!“ namítl předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, podle nějž by vláda měla předkládat jasná data, kde šíření nemoci probíhá, a jasné důvody, proč a co bude zavírat.

Moderátorka se tázala Markéty Pekarové Adamové, zda nepodlehla příliš brzy dojmu, že koronavirová epidemie je za námi. „Je mi jasné, že tu jde o tu veřejnou akci na Karlově mostě. Pro mnohé je to jen zástěrka, že vláda zaspala léto a promarnila čas, nepřipravila se dostatečně na podzim,“ prohlásila předsedkyně TOP 09.

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Ptáme se od 30.9.2020)

73%
27%
hlasovalo: 25636 lidí
Pak se premiér Andrej Babiš jal odpovědět na otázku, co by nezvládli bez nouzového stavu: „Hlavní důvod je, že ministr Prymula předložil opatření, které umožňuje zajistit pracovní sílu do nemocnic a omezit shromažďování lidí,“ shrnul předseda vlády, podle nějž bude nyní nouzový stav úplně jiný než za první vlny, jde jen o legislativní rámec. Moderátorka nato poznamenala, že to je ukázka toho, jak se ve vládě nedaří komunikace. „Celé to bylo vytržené z kontextu v rámci interpelací! Říkal, že je to v Německu a v Británii, a u nás to nedává smysl,“ zdůraznil ministerský předseda.

Podobných vpádů ze strany veřejnoprávní moderátorky podle slov našeho poslaneckého zdroje bylo víc.

„Ona pořád jen vstupovala, tedy skákala do řeči našemu premiérovi. Pořád si notovala s několikaprocentními stranami, aby tam vlastně ukázala, jak se věci mají, ta už si neškrtne, to vám říkám,“ nechal se slyšet zmíněný poslanec, jehož identitu redakce samozřejmě zná.

„S premiérem jsem o tom sice nehovořil, ale umím si představit, jak ho to rozladilo,“ pokračuje dále. Na naši otázku, zdali byl předseda kabinetu naštvaný, odpověděl rezolutně: „To je slabý slovo. Ta paní nebo slečna si u něho už neškrtne, to je totéž jako s Moravcem. Ti lidi se snaží dělat politiku, což je jednoduché, když jim všechno hradí de facto poplatníci a jejich jediná starost je vypadat v minisukni dobře, mít make-up a dělat politiku,“ doplnil s tím, že debata nejen podle jeho názoru byla zmanipulovaná a tendenční s cílem poškodit ANO.

ParlamentníListy.cz zjišťovaly danou situaci také u premiéra Andreje Babiše. Na dotaz ovšem nereagoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…