Bakala a byty OKD. Komu se jak dýchá?

05.05.2012 7:57

Miliardář Zdeněk Bakala zprivatizoval v roce 2004 přes 40 tisíc bytů OKD.

Bakala a byty OKD. Komu se jak dýchá?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Bakala

Kolem těžební společnosti OKD začíná být znovu živo. Tentokrát jde o 44 tisíc bytů, které finančník Zdeněk Bakala privatizoval společně s důlní společností. O tyto nemovitosti se zajímá společnost miliardáře Radovana Vítka. Nájemníky na Ostravsku to děsí, ačkoli vlastník bytů jejich prodej popírá, uvedl server Týden.cz.

Bez bytů na Ostravsku by se údajně Bakalovi dýchalo volněji. Nájemníci už mu čtyři roky nedají pokoj a napadají celou privatizaci OKD. Díky ní získal v roce 2004 také 44 tisíc bytů. Za jeden tehdy zaplatil 40 tisíc korun, což je podle některých posudků zhruba třetina jejich tehdejší tržní ceny.

Nájemníci by zřejmě ztratili terč, kdyby se Bakala bytů zbavil. Teď se nabízí cesta. Realitní společnost CPI ze skupiny velkopodnikatele Radovana Vítka potvrdila on-line deníku TÝDEN.CZ zájem o nemovitosti obývané více než stovkou tisíc lidí.

"Zájem by byl. Umíme si představit takové portfolio ale jde o otázku ceny a také o to, kdo by takový nákup financoval," sdělila mluvčí společnosti Michaela Winklerová. Podle ní není nic dohodnuté, proto je nutné považovat zprávu o prodeji deseti tisíců bytů za spekulace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …