Děsivé. Idiote! Drsná dohra show Jaromíra Soukupa

31.03.2018 10:35

Moderátor TV Barrandov Jaromír Soukup se ve svém pořadu Duel Jaromíra Soukupa postaral o skandál, o němž se nyní hojně hovoří na sociálních sítích. Svých hostů se totiž Soukup zeptal na to, koho by nechtěli mít za souseda. Na výběr byl muslim, Rom, černoch a Miroslav Kalousek.

Děsivé. Idiote! Drsná dohra show Jaromíra Soukupa
Foto: TV Barrandov
Popisek: Kontroverzní vystoupení Jaromíra Soukupa

Pořad mimo jiné odsoudil komunistický místopředseda Jiří Dolejš na svém twitterovém účtu. „Když už se tedy na TV Barrandov ptají, tak já bych nemusel mít za souseda ty, co vymýšlejí takové šovinistické tabule,“ poznamenal Dolejš. 

„Dnes ráno jsem souhlasil s panem Dolejšem (KSČM) ve věci zavržení rasisty Soukupa, teď souhlas s panem Pelikánem (ANO) ve věci vyhovění USA (on tu ten Paul Ryan nebyl asi jen tak) ve věci hackera Nikulina. Jestli ještě prohlásí MZ, že je TO ku..a, nebo naopak, bude dnes asi svátek,“ okomentoval celý pořad na Twitteru režisér Jan Hřebejk.

Celý pořad najdete zde: 

„Kdo může brát tohoto idiota vážně? Bohužel v naší zemi pomalu, ale jistě zasel a stále zasévá potřebu lidí nenávidět a urážet! A Pitomio se Zemanem mu dělají stafáž,“ poznamenal pak na Twitteru kajakář Vavřinec Hradilek. 

Soukupův pořad pak na svém facebookovém profilu okomentovala i poslankyně ODS Jana Černochová. „V Soukupově TV jsem nikdy nebyla, ani na ni nekoukám a nemám žádný důvod ho hájit. Ale nebudu pokrytec, takže tady něco připomenu. Před zhruba třemi roky jsem veřejně vystupovala proti úplně stejným, debilně návodným otázkám (kromě souseda Kalouska), které parta psychologů AČR dávala našim vojákům v nějakém testu integrity, a nebyla tam ‚politicky dobrá‘ odpověď, resp. nedalo se třeba odpovědět: nevím, ale MUSELO se zaškrtnout buď: muslim, Rom, nebo černoch, takže logicky vyšlo, že jsou rasisti prakticky všichni. Moc novinářů se ke kritikům tohoto testu nepřidalo, ani tomu nechtělo přijít na kloub, naopak, hodně tehdejších článků bohužel dehonestovalo naše vojáky nálepkou RASISTA. Díky naší poslanecké intervenci vůči MO (prakticky celý tehdejší výbor pro obranu) se testy s touto otázkou následně zrušily!“ poznamenala Černochová. 

Další stanovisko k Soukupově pořadu pak napsal i šéf Pirátů Ivan Bartoš. „Trapný, smutný a doufám, že nejsem sám, komu to přijde i nechutný,“ poznamenal mimo jiné Ivan Bartoš. 

Velmi pak Soukupův pořad rozčílil šéfredaktora serveru Forum24.cz Pavla Šafra. „Až přijdu v úterý do práce, podám trestní oznámení na Jaromíra Soukupa. Tohle už přesahuje míru, jakou bychom mohli tolerovat. Měli bychom se snažit patologické zrůdy zastavit,“ poznamenal Šafr.

Více se pak o kauze rozepsala Johana Hovorková na jeho serveru. „Je opravdu neuvěřitelné, kam generální ředitel TV Barrandov zašel, a věcí by se tentokrát neměla zabývat jen Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, ale také policie,“ napsala Hovorková.

„Jaromír Soukup opět ukázal, že k opravdové žurnalistice má daleko, teď už to ale nebyl jen ten bezbřehý populismus a amatérismus, kterému se můžeme smát, ale věc, která je velmi vážná a která legitimizuje extremisty. Včetně těch, které si pan Soukup zve do svých pořadů,“ dodala.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …