Drahošovi se nechtělo ani na Primu. Vyžádal si dopředu otázky. Zjistili jsme k tomu více

19.01.2018 14:36

EXKLUZIVNĚ Jiří Drahoš podmínil svou účast v prezidentském duelu na TV Prima tím, že dostane dopředu otázky. ParlamentnímListům.cz informaci potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů z okolí Drahošova týmu.

Drahošovi se nechtělo ani na Primu. Vyžádal si dopředu otázky. Zjistili jsme k tomu více
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Drahoš po prvním kole prezidentských voleb

Finále prezidentské volby přináší nečekaná odhalení z „kuchyně“ Zemanova protikandidáta. Od neděle budou vysílány duely obou kandidátů. Prezident Miloš Zeman potvrdil účast čtyřem televizním kanálům, zatímco Jiří Drahoš nejprve uvedl, že přijde pouze do České televize.

Ve čtvrtek navečer jeho tým po několika dnech mlčení oznámil, že dorazí i na duel pořádaný televizí Prima, který se odehraje v pražském karlínském divadle s účastí příznivců obou kandidátů. Kapacita hudební scény v Karlíně je kolem 900 osob.

Nyní se ukázalo, proč nejspíš Drahošovi lidé tak dlouho váhali, zda do některé z dalších debat svého „koně“ vyslat.

Anketa

Jak byste ohodnotili dosavadní prezidentování Miloše Zemana? Jako ve škole

79%
3%
3%
2%
13%
hlasovalo: 27446 lidí

ParlamentníListy.cz se dostaly ke spolehlivým informacím, že si Drahoš televizi Prima řekl o otázky předem. A podmínil tím svou účast. Když televize nepošle předem otázky, které budou kladeny, pan Drahoš nepřijde, vzkázal Primě jeho tým. Informace jsme získali přímo z okolí předvolebního štábu Jiřího Drahoše a prověřili u dalších zdrojů.

Televize Prima situaci vyřešila tak, že určité okruhy témat poslala, ale jak Jiřímu Drahošovi, tak Miloši Zemanovi. A během pátečního odpoledne okruhy zároveň zveřejnila a rozeslala všem českým médiím. To lze brát jako další potvrzení našich informací, neboť zveřejňování okruhů či samotná veřejná zmínka o tom, že je kandidáti dostali, není vůbec běžná.

Naopak prezident Zeman je po celou politickou kariéru znám tím, že žádné okruhy, natož otázky, předem nikdy nežádá a je ochoten odpovídat na cokoli.

Prezidentský duel bude FTV Prima vysílat příští úterý pod názvem „Česko hledá prezidenta“. Další duely chystá ČT, Barrandov a Nova. Nabídku dvou posledně jmenovaných stanic ale využije nejspíš jen Zeman, Drahoš tam zatím účast nepotvrdil.

Prezident Miloš Zeman se nejprve debat s protikandidáty neúčastnil. Před prvním kolem to podle něj z jeho strany nemělo smysl, protože stejně většina oponentů v debatách kritizovalo právě jeho a neřešila se prý skoro žádná další témata.

Po vyhlášení výsledků prvního kola vyzval Jiří Drahoš prezidenta Zemana, aby svůj názor přehodnotil a duelů před druhým kolem se přece jen zúčastnil. Ten jeho výzvu akceptoval a na tiskové konferenci ve svém volebním štábu sdělil, že do debat půjde.

Předpokládalo se, že duely budou dva, ale kromě České televize a Primy o vysílání souboje finalistů prezidentské volby projevila zájem i nejsledovanější TV Nova a televize Barrandov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …