Gauneři, mafie, bordel na zvracení. Patolízal Schwarzenberg, rozpovídal se disident, který neměl rád Havla

18.09.2013 7:23

JINÝMA OČIMA Kmotři, mafiáni, gauneři a bývalí komunisté. Tihle všichni zůstanou u moci a ani aktuální volby do Poslanecké sněmovny v Česku nic nezmění. Chartista a vězeň bývalého režimu Jiří Wolf má jasno a proto k volbám nepůjde. Nic totiž nevyřeší.

Gauneři, mafie, bordel na zvracení. Patolízal Schwarzenberg, rozpovídal se disident, který neměl rád Havla
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jiří Wolf

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptáme se mezi 16.- 22. zářím

19%
20%
5%
5%
1%
hlasovalo: 176660 lidí

„Je to všechno stejná verbež. Pokud se nějaká menší strana dostane do Poslanecké sněmovny, tak tihle gauneři do ní přelezou. Taková je morálka politické scény. Nejde o politiku, to je demoralizace sama o sobě. Když to vidím, tak zvracím. A zvracím už dvacet let, takže už nemám, co bych zvracel,“ říká dost naštvaně dlouholetý vězeň komunistického režimu a kritik zesnulého exprezidenta Václava Havla Jiří Wolf. A dost nevybíravě se pouští i do zcela nových politických uskupení.

Agent Babiš, svazačka Bobošíková

„Agent StB Andrej Babiš má tolik peněz, že si potřebné voliče koupí. Kdo má nejvíc peněz a bude mít víc polepenou republiku, tak si 'ovčany' jako hloupé ovce velmi rychle získá. Babiš je sice schopný člověk, ale se svou minulostí by vůbec neměl mít odvahu kandidovat. Je to sebranka. Česko je tak malinké, že se v té politické žumpě nemá normální slušný člověk šanci prosadit. Je to tu prolezlé kmotrovstvím, mafiemi a nějaké seriózní hnutí slušných lidí vůbec nemá šanci,“ dostává se do varu Wolf při zmínce o lídrovi ANO.

O Janě Bobošíkové, která jde do voleb s blokem Hlavu vzhůru!, tvrdí, že je zasloužilou svazačkou. Naráží nejspíš na televizní záznam z roku 1985, na němž šéfka Suverenity v pionýrském úboru předává v Praze tehdejšímu prezidentovi Československa Gustávu Husákovi kytici rudých růží. Podle Wolfa jsou všechny strany, jak ty staré, tak i ty nové, na jedno kopyto. SPOZ vedle ČSSD a ODS. „Politická scéna, o komunistech už vůbec nemluvím, je tady ke zvracení a nemyslím si, že se to změní k lepšímu,“ prohlašuje.

Nepůjde k volbám

Ani TOP 09, kde je lídrem Karel Schwarzenberg, mu není dvakrát po chuti. „Schwarzenbergovi kladu za vinu, že celou dobu, co seděl vedle Václava Havla, jen přihlížel a nikdy nepozvedl svůj hlas na obranu někoho konkrétního. Byl šedou eminencí, Havlovým patolízalem. V ničem nikdy nevynikal. Majetek v Česku mu navíc neměl být vůbec navrácen, protože podléhal Benešovým dekretům,“ poznamenává s tím, že devadesát procent tuzemské politické smetánky je zkorumpovaných. Jako další z celé řady excesů jmenuje nedoložené vzdělání již odvolaného náměstka ministra financí Lubomíra Tomana.

„A takové lumpárny máte všude. Každý ministr si do úřadu dosazuje své kamarády, gaunery anebo neschopné hlupáky, aby ho moc nepřevýšili. Já tedy k volbám nejdu, protože to vůbec nemá cenu. Lidi budou šokovaní. Pokud půjdou k volbám a budou volit, zvolí si zase ten samý bordel, co tu je pořád. Není koho volit. Není slušných lidí, samé sliby a cinty. Moc zůstane bývalým komunistům a nic se nezmění. Ekonomicky budeme pořád padat, až se republika úplně položí. Evropská unie se na takhle zkorumpovanou zemi vykašle a skončíme jako Řecko. To už je jen otázka času,“ vidí všechno úplně černě.

Ve vězení málem zemřel

Poprvé byl Jiří Wolf zatčen v roce 1978, když u něj policie při domovní prohlídce našla protistranické a protisocialistické dokumenty. Byl odsouzen za podvracení republiky ke třem letům vězení. Následně prohlásil, že byl k přiznání donucen nátlakem, takže mu byl za falešné obvinění trest zvýšen o dalších šest měsíců. Více než půl roku byl v Minkovicích umístěn na izolaci ve zvláštním oddělení. Část trestu kvůli neplnění pracovní normy strávil v drsném žaláři ve Valdicích.

Při druhém trestu skoro zemřel. Byl zatčen roku 1983 za to, že rakouskému velvyslanectví v Praze údajně předal informace o podmínkách věznění v Československu, konkrétně v Minkovicích. Za podvracení republiky byl odsouzen k šesti letům vězení. Ve Valdicích se jeho zdraví zhoršilo. Trpěl například bolestmi hrudníku a zhoršením zraku. Když v roce 1984 na jeho případ upozornila Amnesty International, zdravotní péče a podmínky se zlepšily. Dosud trpí chronickým únavovým syndromem a depresemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …