Hlas zevnitř TOP09: Kauza Kalousek se už nedá zastavit

16.07.2012 18:26

ParlamentníListy.cz požádaly poslance TOP09 za Karlovarský kraj Rudolfa Chlada o krátký rozhovor. Ústředním aktuálním tématem byla pochopitelně zkouška pravdy Miroslava Kalouska v konfrontaci s policejním prezidentem Petrem Lessym. Věří Kalouskovi? Jak by postupoval, kdyby se ministru financí prokázala lež?

Hlas zevnitř TOP09: Kauza Kalousek se už nedá zastavit
Foto: TOP09
Popisek: Rudolf Chlad TOP 09

Rudolf Chlad patří ve straně spíše k solitérům. Když v březnu výkonný výbor TOP09 vyloučil kritika vnitřních poměrů bývalého předsedu chebské buňky Jana Kopičku, který upozornil na špatné financování kampaně 2010 odpírající stanovám strany,  byl Chlad jediný, kdo se ze 44 členů výkonného výboru zdržel hlasování. 

Pane poslanče, jak vnímáte dosavadní průběh kauzy, věříte ministru Kalouskovi?

„Dokud nebude hotové šetření, které je prozatím v běhu, odmítám se vyjadřovat. Může mít pravdu ten i ten. Víte, že nemám problém říct cokoli natvrdo, ale jsem příliš krátce poslancem, nemám ty znalosti, abych někoho osočoval. Víte, že nejsem posera, hlasoval jsem pro vydání Parkanové.

Vše o kauze Parkanová a CASA čtěte ZDE

Petr Lessy se klidně nechá podrobit výslechu na polygrafu, detektoru lži, naopak Kalousek tuto variantu odmítl. Hnulo to nějak vaším náhledem na celou kauzu?

Pro mě výsledek detektoru lži není rozhodující. Protože detektor lži je takový lakmusový papírek, není to argument, který by byl pro mě platný.

Ministr Kalousek nechodí pro ostré slovo daleko, co říkáte na tento jeho způsob vyjadřování?

Jeho výroky se mi bytostně nelíbí, škodí to straně. Na výboru Kalousek bouří až nad rámec slušnosti. Já bych se takto nechoval. Mě ale nikdy nenapadal, nevím, jestli to je věkem, že jsem starší. I když jsem s ním měl problém, vždy jsme si sedli a v klidu je vyřešili.

Většina kauz dotýkajících se vysokých pater politiky vyšumí. Myslíte, že se tato naopak dotáhne do konce? Konec konců i ministr vnitra Kubice řekl, že ve funkci může zůstat buď jeden nebo druhý.

Tohle už se nedá zastavit, jsem o tom pevně přesvědčen. Buď lže jeden nebo druhý, ale tohle se nedá zamést. Kompromis zde nemůžu najít, ani kdybych chtěl.

Kdy se ukázalo, že Kalousek lhal, co by to pro Vás znamenalo?

Hrozné zklamání,  kvůli Topce i kvůli mně.

Uvažoval byste následně nad nějakým demonstrativním gestem, řekněme výstup ze strany?

Teď jste předběhl moje myšlení. Topku jsem ve Varech zakládal. Mám k tomu vztah, jestli zrovna ale Kalousek by byl důvod mého odchodu nemůžu říct, ale mohl bych to zvažovat.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …