Hradec Králové za svého exnáměstka dluhy nezaplatí

22.01.2012 21:32

VÍME PRVNÍ Jak ParlamentníListy.cz v minulosti informovaly, kauza, jež stála tehdejšího náměstka primátora Leoše Kučeru místo, má pokračování. Odvolaný politik po městě požaduje odpuštění několika set tisícového dluhu. Naše redakce zjistila, že část místních politiků s prominutím dluhu nesouhlasí.

Hradec Králové za svého exnáměstka dluhy nezaplatí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Kauza (detailně ZDE), až nápadně podobná těm, co se odehrávají i v jiných velkých městech, vloni vybublala v Hradci Králové. Zdejší Artkino Centrál se zadlužilo v době, kdy mu šéfoval dnes už bývalý náměstek primátora Leoš Kučera. Ze zamotané kauzy nebylo zřejmé, zda šlo skutečně o špatné hospodaření kina, které se jinak těší skvělé pověsti, nebo spíše o zákulisní válku politických soupeřů.

Anketa

Jste pro odpouštění těchto dluhů?

40%
60%
hlasovalo: 176 lidí
Kučera, který hájí barvy uskupení Doma v Hradci (koalice KDU-ČSL a SNK-ED), v září loňského roku i přesto rezignoval (detaily ZDE). "Vzdávám se tímto funkce náměstka primátora s platností od 1. října 2011. Důvodem mé žádosti je stav artkina CENTRÁL, které jsem dříve vedl a které se díky kumulaci dluhů z dřívějších období a po nevydařených personálních obměnách ocitlo ve vážných existenčních potížích," uvedl při svém odchodu Kučera.

ParlamentníListy.cz ovšem z několika zdrojů získaly důvodovou zprávu, kterou město na svém úterním zasedání hodlá s největší pravděpodobností odmítnout žádost "o prominutí odvodů za porušení rozpočtové kázně a nevyměřeného penále za prodlení občanského sdružení Pro-Centrál", kterou Radě města předložil Aleš Mokren, vedoucí odboru kultury, sportu a cestovního ruchu.

Ve zprávě, kterou má redakce k dispozici, se upozorňuje zejména na "nedůvěryhodnou právnickou osobou", kterou je o.s. Pro-Centrál v čele s Leošem Kučerou.

"Kulturní oddělení žádost navrhuje zamítnout, někteří politici ji naopak doporučují schválit," uvedl náš zdroj. "Dluh by měl být kolem 400 tisíc a k tomu jsou další penále."

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …