Jednička pražské ANO je prý výměna Babiše za obchody s Kauflandem, špitá se

25.07.2014 21:40

Babišovo hnutí ANO po dlouhém hledání nedávno představilo lídra pražské kandidátky v letošních komunálních volbách. Jedničkou se nakonec stala podnikatelka Martina Schopperová, která dříve založila hnutí Pražané.cz. Objevily se ale informace, že za výběrem Schopperové mohou stát obchodní zájmy Agrofertu.

Jednička pražské ANO je prý výměna Babiše za obchody s Kauflandem, špitá se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Místo na kandidátce za výhodnější byznys pro Agrofert? Manžel Martiny Schopperové, německý podnikatel Andreas Schopper je totiž šéfem nákupu obchodního řetězce Kaufland a celá dohoda má podle informací ParlamentníchListů.cz spočívat v tom, že první pozice na kandidátce ANO pro Schopperovou bude znamenat lepší ceny masa, vajec, kuřat, hnojiv a dalších výrobků z produkce holdingu Agrofert, který ze sta procent vlastní ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, s čímž mají prý někteří členové hnutí ANO problém.

ParlamentníListy.cz se obrátily s žádostí o reakci přímo na Andreje Babiše. Vicepremiéra jsme se zeptali, zda může výše uvedené informace komentovat. Do okamžiku publikace článku však na SMS neodpověděl.

Tytéž otázky redakce položila i Martině Schopperové, která potvrdila, že její manžel skutečně pro Kaufland pracuje. Ostatní ale vyvrátila. „Ano, můj manžel pracuje v Kauflandu, ale vše ostatní jsou naprosté lži,“ napsala v SMS zprávě redakci ParlamentníchListů.cz Schopperová.

Hnutí ANO mělo dlouhou dobu problém najít lídra své pražské kandidátky. Někdejší primátor Prahy Jan Kasl se této možnosti vzdal sám, podle jeho slov kvůli šéfce pražského organizace ANO Radmile Kleslové. Jako o lídrovi se mluvilo také o bývalém šéfovi Národní knihovny Vlastimilu Ježkovi, vdově po známém architektovi Elišce Kaplicky nebo Romanu Šmuclerovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…