Lessy odmítl v případě Ratha politizaci. Šlo po něm sto policistů

15.05.2012 17:20

Policejní prezident Petr Lessy v úterý oznámil před novináři, že společně s hejtmanem Davidem Rathem (ČSSD) bylo zadrženo dalších sedm osob - čtyři muži a tři ženy. Odmítl jakoukoli politizaci s tím, že vyšetřováním se dlouhodobě policie zabývala v nebývalém rozsahu - podílelo se na něm sto policistů. Rath byl zadržen ve chvíli, kdy měl u sebe sedm milionů korun.

Lessy odmítl v případě Ratha politizaci. Šlo po něm sto policistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

"Bylo spácháno jednání, na kterém bylo spácháno hned několik skutkových podstat trestných činů. Jako policejní prezident proto odmítám jakoukoli politizaci tohoto případu," uvedl v úterý vpodvečer policejní prezident Petr Lessy.

Dodal, že policie vždy musí a bude konat v podobných případech bez ohledu na to, zda je dotyčný pachatel či podezřelý politik či členem jakékoli politické strany. Jednoznačně odmítl to, že by šlo o politickou kauzu, vyšetřováním podezření se totiž policisté dlouhodobě zajímali.

Dozorující státní zástupknyě Lenka Bradáčová poté dodala, že v době vyšetřování není obvyklé podávat jakékoli informace veřejnosti, avšak s ohledem na to, o jak významnou osobu jde a jaký zájem to mezi Čechy probouzí, se rozhodli přece jen základní informace uvést. I proto, aby nevznikaly nepodložené spekulace. 

"Jsme si vědomi, že tato situace je natolik závažná, že je třeba přece jen částečně veřejnost informovat. V tuto chvíli proto můžeme prozradit, že Davidu Rathovi bylo sděleno obvinění za trestný čin přijetí úplatku - protože bylo u něj nalezeno sedm milionu korun," doplnila Bradáčová.

Středočeský hejtman David Rath byl zadržen policií v pondělí večer.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …