Majerová: Jsme jediná pravice. Půjdeme s tím, kdo Česko otočí doprava. S levicí ne

29.09.2021 14:14 | Reportáž

„Nejvíce mi na vládě vadí, co udělala se svobodou lidí u nás za poslední rok a půl, kdy zaniklo na 200 tisíc živností a naše děti musely být nejdéle doma ze všech zemí na světě a zanedbaly tak své vzdělání a osobní rozvoj,“ prohlásila předsedkyně hnutí Trikolóra na své volební akci v Ostravě-Porubě.

Majerová: Jsme jediná pravice. Půjdeme s tím, kdo Česko otočí doprava. S levicí ne
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Koncert skupiny Žlutý pes spolu s volebním mítinkem v Ostravě-Porubě

Více než stovka Ostravanů využila příjemného podzimního počasí ve svátečný den a navštívila v úterý koncert kapely Žlutý pes, který uspořádalo hnutí Trikolóra společně se svou předvolební akcí na baseballovém stadionu Arrows v Ostravě-Porubě. Volebního mítinku se zúčastnila i jednička hnutí Zuzana Majerová Zahradníková. Ta zahájila vystoupení skupiny Ondřeje Hejmy a spol. slovy, že Trikolóra je jedinou opravdovou pravicovou stranou v České republice, jež se bude snažit ukončit nesvobodu, kterou zde v době koronaviru mělo zavést hnutí ANO. Pro ParlamentniListy.cz pak lídryně Trikolóry ještě uvedla: „Nejvíce mi na současné vládě vadí, co udělala s životy a svobodou lidí u nás za poslední rok a půl, kdy zaniklo na 200 tisíc živností a naše děti musely být nejdéle doma ze všech zemí na světě a zanedbaly tak své vzdělání a osobní rozvoj. Také zde samozřejmě docházelo k rozkrádání, kdy bylo z toho celkového bilionu použito jen 300 miliard na opatření proti covidu.“  

Akce Trikolóry se ale nezúčastnili jen její příznivci, ale také fandové Ondřeje Hejmy, což nám potvrdil i jeden starší manželský pár. „Já Trikolóru volit nebudu, nejsem podnikatel. Celý život jsem makal jako dělník ve fabrice a teď v důchodu dám přednost tomu, kdo nám už dvakrát přidal na penzích. Asi víte, o kom mluvím,“ konstatoval senior Milan z Ostravy.   

Naopak mladší návštěvníci koncertu projevovali Trikolóře své sympatie. Například pětatřicetiletá Kateřina nám řekla: „Sice nejsem ještě zcela rozhodnutá, ale proti Trikolóře nic nemám a její volební program se mi líbí, takže ji asi budu volit.“

Součástí mítinku byla i petiční akce za zachování české měny, tedy naší koruny.

Trikolóra bez větších politických partnerů?

Jelikož na vzniku hnutí Trikolóra měli velký podíl i oba Klausové, zaznívala na mítinku hesla, kterými se oba známí politikové prezentovali na veřejnosti i v médiích. Tedy odmítání údajného diktátu z Bruselu a odpor proti většině restriktivních opatření při covidové pandemii, jako jsou například nošení respirátorů, povinné testování či uzavírání různých služeb nebo společenských akcí. Z tohoto důvodu se redaktoři ParlamentniListy.cz zeptali lídryně Zahradníkové, jak by pak Trikolóra chtěla vlastně zabránit rozšiřování nebezpečné choroby, když některá účinná a prověřená opatření striktně odmítá.

„Šli bychom švédskou či finskou cestou, tedy upřednostňovali bychom ochranu pomocí přirozené imunity, lépe chránili nejzranitelnější skupiny, nechali bychom aplikovat účinnou léčbu už u nakažených, ale neomezovali bychom nijak zdravé lidi nouzovými stavy a lockdowny,“ informovala předsedkyně Trikolóry. 

Překvapením bylo také prohlášení Zuzany Majerové Zahradníkové ohledně možné spolupráce s jinými politickými stranami. „My jsme jediná opravdová pravicová strana a půjdeme do koalice s tím, kdo bude chtít skutečně to kormidlo v naší politice otočit doprava. Určitě vylučujeme spolupráci s komunisty a Piráty. Jinak jsme ochotni jednat s každým, ovšem nepodpoříme žádnou vládu, která by tady znovu chtěla omezovat podnikání, zavírat školy a podobně. Těžko si tak dovedu představit spolupráci se stranami ze současné vlády nebo s ODS, která je příliš servilní vůči Evropské unii. Ale v koalici Spolu jsou i jiné strany, se kterými by byla spolupráce možná,“ upřesnila postoje svého hnutí jeho současná lídryně.

Petiční stánek. Foto: Jan Štěpán


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Štěpán

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…