Ministr Bendl přepadl Budvar a nestačil se divit

02.02.2012 22:51 | Zprávy

Chystá se privatizace jediného národního podniku Budějovický Budvar potichu? V českobudějovickém Budvaru vládne chaos, zmatek, zděšení z nedávné kontroly, kterou tam poslal ministr zemědělství Petr Bendl (ODS). Ten se ale nechce sám k případu vyjadřovat a nedělá to ani ředitel pivovaru Jiří Boček.

Ministr Bendl přepadl Budvar a nestačil se divit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

Kontrola z ministerstva zemědělství, která proběhla v pivovaru minulý týden, všechny dostala. Údajně našla některé nedostatky v hospodaření, především pak v zahraničních akvizicích. A že nešlo o nic drobného, o tom svědčí i fakt, že ředitel pivovaru přerušil dovolenou a vrátil se hned do práce.

Mezi zaměstnanci se špitá o tom, že ODS a především Bendl chystají přípravy pro privatizaci Budějovického Budvaru, který patří k národním pokladům.

„Říká se to tu, protože ta kontrola byla trochu přepadovka. A říká se tu, že když něco chtějí najít, najdou to a management pivovaru buď bude dělat, co ministerstvo chce, nebo že poletí. Toho se Boček bojí, protože je to jeho život,“ prozradil pro ParlamentniListy.cz jeden z pracovníků pivovaru, který je se situací z posledních dnů seznámen.

Podivné hospodaření?

 

Podle některých se dokonce zpětně dodělává plnění ke smlouvám, objednávky k fakturám a dokumentace k výběrovým řízením. To by ale znamenalo, že nesrovnalosti jsou v dokumentaci a zřejmě i financích. Zásadní problémy kontrola na první pohled nezjistila, ale ministrův náměstek prý nebyl s výsledky úplně spokojen.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

4:44 Rozkol v Praze: 9 milionů jim nalil Hřib, oni teď štvou SPOLU. „Nenecháme se vydírat.“

V Praze má vyrůst unikátní hudební komplex. Navrhovaná budova Vltavské filharmonie by mohla hlavnímu…