Naštvaná Zdena Mašínová: Putinovi se musíme postavit se zbraní v ruce

10.03.2014 11:32

JINÝMA OČIMA Je dost naivní si myslet, že to individuum bude jednat v rukavičkách. Tak mluví sestra vůdců protikomunistické skupiny bratří Mašínů Zdena o ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Myslí si, že by se jeho expanzi měli Ukrajinci, ale i Evropa, postavit se zbraní v ruce.

Naštvaná Zdena Mašínová: Putinovi se musíme postavit se zbraní v ruce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdena Mašínová

Anketa

Který pravicový politik je nejlepší?

56%
15%
4%
14%
hlasovalo: 9219 lidí

„Je otázkou času, kdy se dostanou sem, kdy přijdou naše etnikum opět ochraňovat naši ruští přátelé," říká Zdena Mašínová, sestra bratří Mašínů, žijící v Olomouci. Situací na Ukrajině je silně pobouřená a vyzývá k vojenskému odporu.

Laxní přístup světa

„Laxní přístup, co k tomu má svět, je nebezpečný, protože neví, s čím si hraje. Jestli se to nechá dojít až do konce, tak potěš Pán Bůh. Klobouk dolů, před těmi Ukrajinci, kteří se nakonec vzbouřili a dali najevo svou nevoli. Silně mi ruské chování připomíná situaci od roku 1939 až po rok 1990 u nás," podotýká.

Podle ní je přístup Evropy i Ameriky zoufalý a dějiny by se mohly opakovat. „Přičítám to tomu, jak to bylo zakončeno v devadesátém roce ve východní i střední Evropě. Bylo to špatné od samého začátku. V Rusku nasadili alkoholika Borise Jelcina a když byl vyřízený, tak tam pustili člověka z KGB. Když se podíváte jen na ten jeho ksicht, tak nemusíte být specialista na fyziognomii a víte, kolik uhodilo. Velmi podobný scénář jako u nás," dodává Mašínová.

Alkoholici a agenti

„Téměř ve všech postkomunistických zemích to mělo stejný vývoj. Alkoholici, šílenci a agenti. U nás je to druhá normalizace. Nyní se to zcela otevřeně ukazuje. Třeba Andrej Babiš. Vždyť tady nikdo nemohl být po devadesátém roce multimilionářem. Bakalové a Babišové se dostali k majetkům velmi rychle. Taková byla naše privatizace. To je nesmírná drzost a vrací se to oknem zpět," láteří.

Vše k situaci na Ukrajině ZDE.

Obává se, že konflikt na Ukrajině nedopadne dobře. „Rusko se posune k Polsku. Pokud nebude odpor ze Západu razantnější, tak má Putin šanci. Licitování o radaru v Brdech a základně v Polsku je a byla hloupost, už od začátku. Lidé z KGB umí. Jsou vždy o krok dopředu před naivním Západem. Jsem z toho dost špatná," vysvětluje.

Postavit se Rusku

Navíc se bojí, že je na Rusku energeticky celá Evropa závislá. „Podívejte se, jak laxně proti nim vystupuje i Německo. Strategicky je jasné, jak na nich energeticky bude závislá celá Evropa a proto si také Putin takhle dovoluje. A nyní to chtějí řešit. To je hodinu po dvanácté," soudí.

Podle Zdeny Mašínové již není na co čekat. „Jsem skeptická a bylo by pro mě milé překvapení, kdyby se mu Ukrajinci postavili. To by se tady nestalo. Měli by se mu postavit se zbraněmi v rukách. Není jiné řešení. Je naivní si myslet, že se s takovýmto strašným individuem dá jednat v rukavičkách. Ukrajina na to ale nestačí. Proto je nutné, abychom se vzchopili a pomohli jí bojovat," doplňuje s tím, že s Vladimirem Putinem se už není třeba mazlit a měl by se mu zatnout tipec ozbrojeným odporem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Rychetský

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…