Nečas prý plánoval oznámit vztah s Nagyovou na konci léta

21.07.2013 22:03

Expremiér Petr Nečas (ODS) plánoval na konci léta zveřejnit, že odejde z politiky a pouze dokončí mandát, a jeho přítelkyně Jana Nagyová chtěla oznámit odchod z pozice vrchní ředitelky jeho kabinetu. Nečas to uvedl v rozhovoru pro nejnovější vydání časopisu Týden.

Nečas prý plánoval oznámit vztah s Nagyovou na konci léta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Právě tyto informace mohly být podle něho pro policisty a státní zástupce důvodem, proč v červnu spustili zatýkání lidí stíhaných nyní v kauzách spojených s Nagyovou. "Věděli, že zmizí ty barvotiskové kulisy, které měli nastavené," řekl Nečas. Kauzy spojené s Nagyovou ho stály křeslo premiéra a šéfa ODS. Soudy obviněné osoby včetně Nagyové pustily z vazby, na tři exposlance ODS stíhané kvůli korupci se podle Nejvyššího soudu vztahuje imunita.

Svůj záměr odejít prý chtěl oznámit s ročním předstihem už letos na jaře a prý by to udělal, kdyby "kolegové ve vedení ODS, pánové (Martin) Kuba, (Jiří) Pospíšil a (Tomáš) Chalupa, nezačali letos na jaře blbnout a rozvíjet debaty o předčasných kongresech". Rozhodl se proto tehdy "zabojovat o pozici v ODS" a oznámení odložit, řekl Týdnu.

S Nagyovou si prý byli vědomi, že nedělají správnou věc. "Propletení osobního vztahu s pracovním vztahem prostě není správně a já si toho byl vědom. Mimo jiné i za to musím nést osobní politickou odpovědnost," řekl týdeníku expremiér.

Zveřejnění odposlechů prý bude traumatizující

Záměr vztah oznámit podle něj musel být policii a státním zástupcům zřejmý z odposlechů. Jejich zveřejnění včetně intimních rozhovorů nyní Nečas očekává poté, co soudy státním zástupcům případ zkomplikovaly.

"Ve chvíli, kdy začnou ztrácet půdu pod nohama, je jejich cílem aspoň totálně zničit a dehonestovat dané osoby," řekl Nečas. Co všechno do telefonu říkal, si prý nepamatuje. "Toto je však hráno prasácky a jsou používány fauly, takže tyto věci uniknou. Já s tím počítám a vím, že to bude strašně traumatizující a zraňující," uvedl. Dodal, že situace bude komplikovaná nejen pro něj, ale i pro jeho blízké včetně dětí a pro rodinu Nagyové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…