Nervózní Kalousek ve Sněmovně. Zapomněl, nač byl tázán

11.07.2012 18:46

Ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) bylo ve Sněmovně horko. V souvislosti s kauzou CASA mu jde o hodně. A to bylo ve středu odpoledne vidět.

Nervózní Kalousek ve Sněmovně. Zapomněl, nač byl tázán
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Kalouskův projev byl plný emocí

Ve Sněmovně to ve středu odpoledne vřelo. Místo věcných debat o kauze nákupu letadel CASA a  Vlasty Parkanové, o jejímž vydání se hlasovalo, se jednotliví poslanci spíše škádlili a házeli na sebe špínu.

Kalouskovy výhružky?

Třeba véčkař Petr Skokan zaútočil na viditelně nervoózního ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). "Já se vás ptám, vyhrožoval jste mi někdy?" otázal se při svém projevu u řečnického pultíku pána státní kasy.

Ten poté ochromil poslance svým zmateným projevem, kde během patnácti minut za bohaté gestikulace semlel snad všechna témata, která šlo. Až na to, o kterém měl mluvit. Skokanovi neodpověděl.

Záhy se pohádal i s místopředsedou Sněmovny, Lubomírem Zaorálkem. Nervózně se otáčejíc mu tvrdil, že má přednostní právo hovořit. O pomoc pak požádal i členy vlády, aby mu poté, co Zaorálek odmítl, ono právo udělili. Ti však odmítli. A tak Kalousek od řečnického pultu naštvaně odešel. O slovo se prý přihlásí opět později.

 

reklama

autor: jas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …