Odkrýváme další výzkumy senátních kandidátů. Vrecionová, Huml a Dryml se mohou těšit

22.09.2016 10:34

ParlamentníListy.cz Vám spolu s agenturou Phoenix research přináší pohled do dalších dvou senátních volebních obvodů. Tentokrát představíme, jak si na základě průzkumu stojí senátní kandidáti v obvodech Jičín a Mělník.

Odkrýváme další výzkumy senátních kandidátů. Vrecionová, Huml a Dryml se mohou těšit
Foto: senat.cz
Popisek: Veronika Vrecionová

V Jičíně kandiduje celkem sedm osobností. Za KSČM jde do boje učitelka Věra Beranová, Tomáš Czernin za TOP09 a STAN, Ivan Doležal za ODS, bývalý senátor a ředitel vrchlabské nemocnice Vladimír Dryml za Úsvit, Jiří Fiala za uskupení Rozumní, Jan Malý za ANO2011 a Josef Táborský za ČSSD.

Právě Josef Táborský si podle průzkumu vede nejlépe. Na otázku, zda je pro respondenty volitelný, odpovědělo kladně 16 procent. Čtyřicet šest procent neví a pro 38 procent je současný senátor nevolitelný. 

Do druhého kola by pravděpodobně postoupil také bývalý senátor Vladimír Dryml, který je teoreticky volitelným pro 16 procent dotázaných. Nevolilo by ho pak 43 procent. Dryml působil v Senátu v letech 2008-2014 za obvod Hradec Králové. Do Senátu se dostal na kandidátce ČSSD, ze které však v roce 2012 vystoupil a přešel do Strany Práv a Občanů Zemanovci, odtud byl však spolu s dalšími dvěma členy v roce 2013 vyloučen. Letos kandiduje za hnutí Úsvit – Národní koalice.

Na třetím, tedy nepostupovém místě skončila učitelka z Nymburka Věra Beranová, která kandiduje za KSČM. Na otázku, zda je pro respondenty „volitelnou“, odpovědělo kladně 11 procent, 43 procent nevědělo a záporně pak odpovědělo 46 procent.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Na dalších místech se umístili Jiří Fiala za Stranu zdravého rozumu a Jan Malý za ANO 2011. Oba získali shodně po 10 procentech kladných odpovědí. Přičemž Fialu by nevolilo 50 procent dotázaných a Jana Malého 48 procent. Následuje je další muž, Ivan Doležal z ODS, místostarosta Hořic, s 9 procenty a Tomáš Czernin, který kandiduje za TOP09a STAN, se ziskem sedmi procent.

V obvodu Mělník kandiduje celkem deset osobností, z toho jedna žena – současná senátorka za ODS Veronika Vrecionová. ČSSD vyslala do boje o senátní křeslo Stanislava Humla, bývalého poslance za Věci Veřejné a současného poslance za ČSSD, který již jednou o Senát bojoval, avšak neúspěšně. Za ANO 2011 kandiduje Igor Karen, Petr Holeček za STAN, Jiří Kobza za SPD, Petr Zavadil za Svobodné, Zdeněk Štefek za KSČM, Pavel Matějka za SPRRSČ M. Sládka, Martin Mach za SZ a Svatopluk Černý za DSSS.

Obvod 28 | Mělník

  • pro zvětšení klikněte ZDE

Výsledky průzkumu ukazují, že o vítězství na Mělnicku a Praze východ se utkají současná senátorka Veronika Vrecionová, která i letos kandiduje za ODS, tentokrát s podporou Strany soukromníků, a Stanislav Huml.

Na otázku, zda je pro respondenty senátorka Vrecionová volitelná, kladně odpovědělo 22 procent. Třicet devět procent odpovědí bylo neutrálních a pro 39 procent je nevolitelnou. Vrecionovou evidentně podporují i voliči TOP09, která svého kandidáta na Mělnicku nepostavila. Stanislav Huml získal stejný počet kladných hlasů, nicméně je zároveň pro 48 procent nevolitelný.

Na třetím místě skončil Petr Holeček. Ten získal 12 procent kladných odpovědí, 30 procent neutrálních a 58 procent negativních.  Na čtvrté místo dosáhl kandidát za ANO 2011, lékař Igor Karen, který je volitelný pro 11 procent dotázaných a nevolitelný pro 62 procent. Na postup do druhého kola je tedy takřka bez šancí. Poškozuje ho s největší pravděpodobností fakt, že je v regionu neznámý. Profesně totiž působí na Mladoboleslavsku.

Komunista Zdeněk Štefek je až na pátém místě s pěti procenty kladných odpovědí, následuje ho Svatopluk Černý z DSSS se čtyřmi procenty, Jiří Kobza z SPD rovněž se čtyřmi procenty, Martin Mach ze SZ se třemi procenty a po dvou procentech získali kandidáti Svobodných – Petr Zavadil a SPRRSČ Miroslava Sládka – Pavel Matějka. 

Volby do Senátu Parlamentu České republiky 2016 se uskuteční 7. a 8. října, druhé kolo proběhne o týden později, tedy 14. a 15. října 2016. Volby se uskuteční ve volebních obvodech 1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, 25, 28, 31, 34, 37, 40, 43, 46, 49, 52, 55, 58, 61, 64, 67, 70, 73, 76 a 79

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …