POSLECHNĚTE SI „Ukrajinci ho v Praze dokopali, že má díry v obličeji!“ PL odhalily vylhané svědectví, z něhož mrazí

21.03.2022 6:02 | Kauza

AUDIO UVNITŘ ParlamentníListy.cz si v týdnu všimly audionahrávky, která se celkem masivně šířila prostřednictvím aplikace WhatsApp. Má zhruba minutu a celou dobu jí provází přesvědčivý hlas neznámého muže. Ten popisuje, jak v Praze na Jižním Městě došlo k brutálnímu fyzickému napadení jistého Bělorusa, rodinného známého. Toho měli kvůli invazi na Ukrajinu zbít čtyři Ukrajinci.

POSLECHNĚTE SI „Ukrajinci ho v Praze dokopali, že má díry v obličeji!“ PL odhalily vylhané svědectví, z něhož mrazí
Foto: Nemjc.cz/
Popisek: Boxy na oddělení JIP/ ilustrační foto

„Tak už to začalo. Jsem přijel domů, tady v garáži jsem potkal Bělorusy, co nakládali auto, jo, říkala paní, že se odsud dekujou pryč, že mají informace o tom, že tady jsou ty dobytci z toho Azovu, takže se balej, že odjíždějí domů, že tady budou pogromy na Rusy,“ uvádí muž v audionahrávce.

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69687 lidí
Tu jsme předali Krajskému ředitelství policie v Praze.

Podle muže, jehož hlas je na nahrávce velmi stabilní, klidný a přesvědčivý, se v hlavním městě Bělorusové necítí bezpečně.

„A teďka mi Lucka, manželka, říkala doma, že kamarádka, co spolu byly dneska venku, tak její manžel leží v těžkým stavu v nemocnici, protože si ho včera na Jižním Městě vyhlídli čtyři Ukrajinci a zkopali ho tak, že mu vykopali všechny zuby, má díry v obličeji a je ve špitále. Takže pěkně to tady začíná. Že prej těch Ukrajinců tady na Jižním Městě... že to tady začíná bejt uplně šílený,“ uzavírá muž.

Policie: Věděli bychom o tom

Ti, kteří nám audio posílali, dotyčný hlas neznali. Odpovídali vždy stejně, že „to mají od známých“.

ParlamentníListy.cz se proto obrátily jak na městskou, tak pražskou policii, abychom incident verifikovali.

Ani po několika dnech se to nepodařilo. Pražští policisté o údajně agresivním útoku nevědí, což lze vysvětlit jediným způsobem: audionahrávka je účelově připravená lež, která má za cíl poškodit vnímání Ukrajinců na území české metropole.

„Obvolal jsem všechny kolegy okolo, ale nikdo nic takového neeviduje. Kdyby byl někdo (v tomto stavu, pozn. red.) odvezen do nemocnice, věděli bychom o tom. Na 99,9 procenta je to nesmysl,“ řekl redakci major Daněk, který je pověřen řízením tiskového oddělení KŘP hlavního města Prahy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …