Paroubek byl za důchodci i na letišti. Mluvil také se šéfem Budvaru

04.02.2012 17:36

Předseda NS-LEV 21 a bývalý premiér Jiří Paroubek se o víkendu ukázal na jihu Čech. V rámci ustanovení jihočeské krajské organizace strany se vypravil i za důchodci, a také si prohlédl českobudějovické letiště.

Paroubek byl za důchodci i na letišti. Mluvil také se šéfem Budvaru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek před sněmovnou

Národní socialisté – levice 21. století tak zvolili své sedmičlenné vedení. Do čela jihočeské krajské organizace byl zvolen šestadvacetiletý Tomáš Dvořák, jehož ve vedení doplnila nově zvolená místopředsedkyně Alena Kanděrová a místopředsedové Zdeněk Pachner, Václav Koubek, Martin Choc, Jan Kříha a Michal Kudrna.

„Jihočeská organizace národních socialistů patří v tuto chvíli mezi nejmladší ze stávajících pěti krajských organizací strany,“ uvedl mluvčí strany Sazima.

Ustavující krajské konference NS-LEV 21 v Jihočeském kraji se zúčastnil i předseda strany a bývalý premiér Jiří Paroubek. Návštěva druhého největšího českého kraje spojil i s prohlídkou domova pro seniory Máj v Českých Budějovicích, kde se seznámil se situací ohledně péče o seniory nejen ve městě, ale i v celém kraji. Seniorský dům Máj je jedním z nejdůležitějších na jihu Čech. Jako jedno z mála zařízení poskytuje i speciální péči pro lidi nemocné Alzheimerovou nemocí. Zřizovatelem zařízení je město České Budějovice.

Zajímal se o Budvar

„Jiří Paroubek zároveň navštívil ředitele pivovaru Budějovický Budvar Jiřího Bočka, o jehož odvolání podle některých informací usiluje ministr zemědělství Petr Bendl (ODS). Předseda národních socialistů vyjádřil řediteli pivovaru politickou podporu národně socialistických poslanců a vyjádřil své přesvědčení, že nesmí dojít k privatizaci pivovaru, anebo ke snížení hodnoty ochranných známek,“ řekl pro ParlamentniListy.cz mluvčí strany Tomáš Sazima s tím, že Budějovický Budvar patří mezi poslední klenoty českého pivovarnického průmyslu, a je jediný, který dosud ovládá stát.

Předseda NS-LEV Paroubek také navštívil bývalé vojenské letiště v Českých Budějovicích a seznámil se s investičním plánem na rekonstrukci tohoto prostoru na plnohodnotné regionální letiště, které by svým významem mohlo přispět jak k tvorbě nových pracovních míst, tak i zatraktivnění jihočeského regionu pro zahraniční investory a zvýšení přílivu turistů na jihu Čech.

Reakce na Paroubka byly vesměs příznivé. Někteří z členů strany na jihu Čech věří, že v krajských volbách na podzim NS-LEV21 překonají potřebnou volební hranici a dostanou se do vedení hejtmanství a následně při nejbližších parlamentních volbách do sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…