Paroubek s Krampolem lákají duše. A kuchařka přerušila mítink

06.10.2012 20:24

Nákupní centrum Tesco v Jirkově bylo jedním z míst, kde na severu Čech na konci pracovního týdne doufal v přízeň voličů Jiří Paroubek, bývalý premiér, dnes čelní představitel politického hnutí Národní socialisté – Levice 21 (NS-LEV 21). Bez hnutí brvy zvládl nečekané přerušení plamenné řeči ženštinou z davu.

Paroubek s Krampolem lákají duše. A kuchařka přerušila mítink
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

To lidi zaujalo minimálně stejně jako proslovy,  v nichž je politický matador jako kovaný  a při nichž ho tentokrát „hlídala“ jeho mladičká žena Petra, která našla společnou řeč zejména s maminkami.

Nebýt „obyčejných žen“, neměla by si na mítinku s kým povídat – herec Jiří Krampol, který přijel politika podpořit a zúčastnil se i autogramiády, nechal svou choť doma. Prý nemá na takové akci co pohledávat.

Děti v zájmu pána před důchodem

„Máme tu pastelky?“ shání se blonďatá droboučká slečna mezi propagačními předměty, aby obdarovala dvě dítka, která přišla s maminkou na předvolební setkání s Jiřím Paroubkem. Když zvedne oči, je návštěvnice překvapená, že se dívá do tváře přímo Petře Paroubkové. „Někdy, když mohu dát dceru Margaritku hlídat, tak také jedu s manželem,“ odpovídá ženě a ptá se klučiny: „Chtěl bys balónek?“. Po souhlasném kývnutí hlavy sama cupitá pro nafouknuté míčky. „Překvapilo mě to. Nečekala bych, že u stolky s letáčky uvidím přímo ji,“ říká mezitím žena.

Jiřího Paroubka přijel podpořit i herec Jiří Krampol.  Ten ovšem svou drahou polovičku nechal doma. “Ona si udělala něco s nohou. Má to takto velké,“ ukazuje a šklebí se, dodává: „A hlavně, ona s tímhle nemá co do činění.“

Někde huj, jinde fuj

Jiří Paroubek přivezl lidem krom jiného několik svých knih, na jejich tvorbě se podílel. O podpisy je celkem velký zájem. On ale pochopitelně vidí jako mnohem důležitější říci lidem své názory, a to bez skrupulí. Nenechává na těch, co řadu problémů podle něj způsobili, ani nit suchou.

Přestože se současná hejtmanka Jana Vaňhová honosí počtem investorů, které se za jejího vedení kraje usadili na zóně Triangle, Jiří Paroubek v tomto směru nevidí důvod k oslavám, zmínil mimo jiné. Na Chomutovsku uvedl  například Vejprty, kde je v oblasti péče o investice ze strany současného establishmentu doslova pole neorané. „Jinde bývalo území industrializované, teď je opuštěné. Byly by možné rekonstrukce objektům, aby se nabídly malým českým firmám, i zahraničním, a ty by pak mohly nabídnout zdejším lidem práci. Když se bude čekat, kdy přijde oživení, je to špatné. Je potřeba něco dělat a stávající politické strany, co mohou, tak ty to neumí!“ ventiloval své postoje.

Oprsklá kuchařka: Já mu věřím

Během mítinku se k pódiu přiblíží mladá žena. Začne mluvit na Jiřího Paroubka, natahuje ruku. Mítink je na pár vteřin přerušen. „Já mu jen chtěla podat ruku,“ vysvětluje lidem Kateřina Moscato, kuchařka z Jirkova. „Já měla prostě pocit, že to chci udělat, tak jsem to udělala,“ vysvětluje pak, když se řečník opět chopí mikrofonu. „Budu ho volit. Je mi sympatický, mluví rozumně. Věřím tomu, co říká,“ svěřuje se s tím, že osobnost Jiřího Paroubka je pro ni důvěryhodná, ať byl v ČSSD nebo je v nové straně. 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …