Peake je otřesena incidentem v Aši. Nebude prý tolerovat agresivitu

26.02.2012 14:58

AKTUALIZOVÁNO Dva neznámí muži ze soboty na neděli v noci hodili několik zápalných lahví na ubytovnu v Aši. Nikomu se nic nestalo, vzhledem k tomu, že v objektu bydlí také romští obyvatelé, vyšetřuje policie případ pro podezření z obecného ohrožení s rasovým podtextem. Oznámil to krajský policejní mluvčí Pavel Valenta. Policie povolala do Aše posily z Chebu, které budou monitorovat situaci několik dnů.

Peake je otřesena incidentem v Aši. Nebude prý tolerovat agresivitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vybydlený dům

"Událost se stala kolem 02:30. Pachatelé vysocí zhruba 180 centimetrů zaútočili na asi třípodlažní objekt v Nádražní ulici. Policie po nich velmi intenzivně pátrá," uvedl.

Zápalných lahví bylo několik, přesný počet mluvčí ale neuvedl. Vinou útoku ohořela část fasády i rámy oken v bytu, kde spali nájemníci, dovnitř se ale lahve nedostaly. Na místě zasahovali hasiči.

Pachatelé od ubytovny utekli směrem k Palackého ulici. "Kriminalisté přijmou jakoukoliv informaci na linku 158," dodal mluvčí. Ubytovna podle Valenty vypadá spíše jako rodinný dům, není příliš velká.

K incidentu se vyjádřila velice důrazně i vicepremiérka pro boj s korupcí Karolína Peake (VV): "Zápalné lahve, vhozené na romskou ubytovnu v Aši, ve mně vyvolávají obavu z hrozivého šíření agresivity a netolerance. Jsem ráda, že nedošlo k ohrožení lidských životů. Chápu občany Šluknovska nebo Varnsdorfu, že demonstrují, když nejsou spokojeni s tím, jak stát a obec řeší nebo neřeší romskou otázku a problémy vyloučených lokalit. Demonstrace je legitimní způsob vyjádření nespokojenosti. Vhazování zápalných lahví nebo jakékoli násilí legitimním prostředkem není a plodí jen neštěstí. Může zničit život jak obětem, tak útočníkům a způsobit lidské tragédie," uvedla Peake ve svém prohlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…