Podivný výběr provozovatele kina a Domu umění rozhádal radnici

05.05.2012 19:24

Chyba nebo „záměr“ ve výběru nového provozovatele slavného českobudějovického kina Kotva a Domu umění? Tuto otázku si kladou jak občané krajského města, tak i lidé na radnici. Nyní se vybírá provozovatel znovu. Někteří hovoří o zmanipulovaném konkurzu, jiní o chybě, za kterou může odbor kultury.

Podivný výběr provozovatele kina a Domu umění rozhádal radnici
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Právní kancelář, kterou město oslovilo, aby si nechala udělat rozbor, doporučila magistrátu, ať nepodepisuje smlouvy na provoz kina a Domu umění. Radnice chystá nové výběrové řízení.

Stávající provozovatel kina Jan Turinský, a Michal Škoda, kurátor Domu umění, kteří původně vyhráli soutěž na provoz kina a Domu umění na dalších deset let, se musí přihlásit znovu. Turinský se nechce k věci vyjadřovat. Škoda přiznal, že nové výběrové řízení očekával pro některé nejasnosti a je odhodlán jít do toho znovu.



Nové výběrové řízení

„Na základě odborného posudku právní kanceláře, který si nechalo město vypracovat, bude vypsáno nové výběrové řízení,“ uvedla pro ParlamentniListy.cz mluvčí města Jitka Welzlová.

Nové řízení bude nutné podle radnice vypsat proto, že byly určité nejasnosti už v samotném zadání, které připravoval odbor kultury.

„Byla prostě špatně připravená výzva k podání nabídky do soutěže. Na možný problém mne upozornil právní odbor a to před podpisem smlouvy,“ přiznal primátor Juraj Thoma (OPB).

Hrozilo tak, že někdo mohl později výběrové řízení napadnout a Budějovice mohly dostat pokutu.

„Proto se rada města rozhodla, že celou věc ještě postoupí právní kanceláři, která doporučila udělat nové výběrové řízení,“ dodal Thoma.

Manipulace?

Kvůli kauze hrozí odvolání dlouholeté vedoucí odboru kultury Evě Sedlákové. Ta se nechce k věci vyjadřovat, ale neoficiálně říká, že žádnou vinu necítí. Hlasy z vnitřku radnice tvrdí, že konkurz mohl být zmanipulován. Proč a kým, není jasné. I proto bude město vybírat provozovatele znovu, aby předešlo spekulacím.

„Vždyť se tu kvůli tomu hádají – primátor s náměstky a lidmi, kteří to měli na starosti. Opozice s koalicí a opačně. Je tu docela zmatek, všichni jsou vystrašení. Je to zvláštní situace,“ přiznal zdroj přímo z magistrátu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…