Přizdisráč, kreténi. Zastřelit viníky války. Zeman Babiše mačká a mačká, překvapivá slova k Sýrii z ODS. Agenti a kremelské noty. Česko jede na brutální vlně

16.04.2018 10:05

Čeští politici se stále vyjadřují k situaci v Sýrii. Předseda poslaneckého kubu TOP 09 Miroslav Kalousek se obul do prezidenta Zemana. Ránu od něj dostal také premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Znovu se ozval také poslanec Václav Klaus mladší (ODS), který citoval výrok jednoho slavného spisovatele. Všichni ti, kteří těží z války, by prý měli být zastřeleni. O slovo se přihlásila také Jana Černochová (ODS) či Jaroslav Foldyna (ČSSD). Po sítích létala opravdu ostrá slova.

Přizdisráč, kreténi. Zastřelit viníky války. Zeman Babiše mačká a mačká, překvapivá slova k Sýrii z ODS. Agenti a kremelské noty. Česko jede na brutální vlně
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman v neděli na Frekvenci 1 odsoudil zásah USA, Francie a Velké Británie v Sýrii. Celou akci označil za „kovbojskou“ a pravil, že jednu chybu už udělal Západ v Iráku, když rozpoutal válku na základě nepravdivé informace, a inteligentní politici by už podobnou chybu neopakovali.

„Západ neuvěřitelně rozvrtal Střední východ. Začněme vstupem do Iráku s tvrzením, že tam jsou zbraně hromadného ničení. Žádné se nenašly,“ potvrdil Zeman, který ocenil, že proti útoku na Irák se stavěl i jeho předchůdce Václav Klaus starší.

Opakovat podobnou chybu je podle Zemana debilita. Západ po Iráku udělal stejnou chybu v Libyi, a jako by to nestačilo, nakonec dělá stejnou chybu i v Sýrii, když bere za hotovou věc, že syrský prezident Bašár Asad použil ve válce chemické zbraně, aniž by to bylo potvrzeno. Prezident dal najevo, že když někdo opakuje stejnou chybu třikrát, už docházejí slušná slova, kterými by se to dalo okomentovat, a proto to raději komentovat nebude.

„Místo toho, abychom se z tohoto nesmyslu poučili, tak jsme udělali druhý nesmysl a ten se jmenoval Libye... A díky tomuto skvělému zásahu nejenže dnes není v Libyi regulérní vláda, ale ještě přes Libyi směřují tisíce a tisíce ilegálních migrantů do Evropy. Inteligent udělá jednu chybu a pak ji neopakuje. Člověk, který se vyznačuje průměrnou inteligencí, spíše debilitou, udělá tu chybu dvakrát, nu a člověk, který ji opakuje potřetí, tak to už nebudu komentovat,“ pokračoval v neděli v podvečer Zeman.

Zato předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek nějaká slova našel. Pořádně se do Zemana obul.

„Miloš Zeman rád zdůrazňoval, že podporuje Donalda Trumpa. Neříkal pravdu. Podporoval jen Putinovy naděje do Donalda Trumpa vkládané. Když se ty naděje nenaplňují, je po podpoře. Miloš Zeman je jen řadový agent, který prodává svou zemi Rusům a zrazuje naše spojence,“ napsal Kalousek na sociální síti Facebook s tím, že Zeman před prezidentskými volbami v roce 2016 jasně podpořil právě Donalda Trumpa. A dnes označuje jeho počínání za kovbojské.

Ránu od Kalouska dostal také trestně stíhaný premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), který v sobotu označil spojenecký úder v Sýrii za nevyhnutelný, ale po nedělní schůzce s prezidentem Zemanem zřejmě změnil názor a konstatoval, že útok v Sýrii vlastně nic neřeší. Kalousek má za to, že touto názorovou obrátkou nám Babiš dělá ostudu po celém světě.

Na Aktuálně.cz Martin Fendrych Babišův názorový veletoč také zaznamenal a přičetl ho na vrub setkání premiéra s prezidentem Zemanem. Hlava státu prý Babiše totálně vybombardovala.

„Zeman Babiše vybombardoval, udělal na něj kobercový nálet. Nebyli jsme uvnitř, ale slova zpráskaného Babiše tomu napovídají jasně. Prezident stojí na straně Putina a Ruska. Putin stojí na straně Asada. Babiš, Stropnický a Šlechtová se postavili proti Asadovi (tedy i Putinovi a Zemanovi). Zeman to dal Babišovi sežrat i s novičokem a Nikulinem dohromady,“ napsal Fendrych.

„Má předsedu vlády v hrsti a mačká a mačká. Nemusí ho v druhém pokusu o sestavení vlády jmenovat premiérem. Babiš ale o premiérování bytostně stojí, řídit vládu je základem jeho projektu, sine qua non, udělá pro to všechno,“ doplnil komentátor.

Poslanec Václav Klaus mladší se zděsil, že na světě opravdu existují šílenci, kteří jsou ochotní přiživovat válečné napětí, i když to může skončit jadernou válkou. Za to Klausovi vyčinil analytik think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda.

„Návod pro užitečné idioty, level Václav Klaus mladší: masivní ruské bombardování syrských nemocnic = ok. Desítky potvrzených chemických útoků spáchaných Asadem = ok. Přesný úder západních spojenců proti Asadovým vojenským chemickým zařízením (které Rusko garantovalo, že už nemá) = JADERNÁ APOKALYPSA, porušení mezinárodního práva!!!!!!!!!!“ napsal a dodal, že má radost z toho, že se i na politické scéně jasně ukazuje, kdo je kdo.

 Klaus si také vzpomněl na slova slavného spisovatele Ernsta Hemingwaye, který prošel oběma světovými válkami, které zasáhly svět ve 20. století. „Věřím, že všichni ti, kteří těží z války a přispívají k jejímu vzniku, by měli být zastřeleni hned první den občany své země,“ vyjádřil se kdysi Hemingway.     

O slovo se přihlásili i další politici z řad ODS. Poslankyně Jana Černochová poznamenala, že žijeme v divném světě, kterému snad ani nechce rozumět. Je to svět, v němž je označována za „krávu“, asi proto, že si udělala zbrojní průkaz, ale toho, že francouzská ministraně obrany jásá nad útokem v Sýrii, nad bombami padajícími z nebes, si nikdo nevšímá. Mnohým lidem se to zřejmě zdá v pořádku. Proto podle Černochové žijeme v divném světě.

„A jedno z úplně nejtrapnějších hereckých vystoupení našeho ministra zahraničí Stropnického. Kdyby takto emotivně a bojovně obhajoval 2 % HDP na obranu, už by je dávno mohla naše armáda mít i s nakoupenou technikou! Konkurovat mu snad může jenom francouzská ministryně obrany, která prohlásila, že je pyšná a nadšená, jak to pěkně zvládli... Jestli je žena v civilu nadšená z bombardování, nemůže být moc normální, sorry. Parta kolem Jakuba Horáka by vlastně mohla napsat, že je úchylnou vražedkyní, tak jako to psali o mně, ne? Já jsem podle nich militantní kráva, protože jsem vydřela a udělala tvrdé zkoušky a mám zbrojní průkaz, takže si asi můžu „vraždit“, jak chci, a tady se plácá ručičkama, že se do Sýrie posílají bomby přesně v den, kdy tam přijíždí expertní tým opravdově zkoumat, CO se tam stalo a KDO za tím stojí? Divný svět, kterému snad ani nechci rozumět...“ zhodnotila situaci Černochová.

Kdyby bylo na mně, raději by se zásahem počkala pár dní, než se ukáže, kde je pravda. Dokud to nevíme, tak nahráváme druhé straně, která teď bude tvrdit, že Západ jedná zbrkle a nezodpovědně. „Ach jo,“ uzavřela Černochová.

Europoslanec Jan Zahradil z téže strany nabídl trochu jiný pohled. Sobotní útok USA, Velké Británie a Francie v Sýrii si zaslouží naši podporu, a to hned ze dvou důvodů. V prvé řadě je třeba omezovat vliv Íránu a za druhé by se mělo ukázat, že Rusko není žádný velký světový hráč a že je jeho vliv omezený.

„Slouží ty útoky těmto dvěma cílům? Ano. Tak je podporujme. Že kolem toho létají fake news, false flags atd., je celkem jedno,“ zdůraznil Zahradil.

Jan Zahradil doslova napsal:

Sýrie je náhradní bojiště mezi USA a Ruskem. Co je v našem zájmu? Podle mě 2 věci:

1) aby si tady Rusko nevysloužilo ostruhy globálního hráče, ale celý svět viděl, že jeho vliv má své meze

2) aby se Írán nestal regionálním hegemonem, ale dál se držel v šachu v trojúhelníku s Tureckem a KSA.

Slouží ty útoky těmto dvěma cílům? Ano. Tak je podporujme.

Že kolem toho létají fake news, false flags atd., je celkem jedno.

Své k útoku v Sýrii řekl také místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna, který se stejně jako Černochová pustil do ministra obrany Martina Stropnického.

„Český ministr obrany Stropnický vyjádřil útoku podporu. Je mi z něj na zvracení! Bez prošetření, bez důkazů zabíjejí nejmocnější země světa lidi v Sýrii,“ napsal sociální demokrat.

V souvislosti s děním v Sýrii nemlčel ani hradní mluvčí Jiří Ovčáček, který se vysmál všem lidem, kteří na sociální síti Twitter podpořili útok spojenců v Sýrii. Asad se prý třese hrůzou před těmito podporovateli. Když si Ovčáčkova slova přečetl jeden z veteránů zahraničních misí, zeptal se Ovčáčka, jestli někdy viděl ustřelenou nohu. On prý ano a ví, co válka obnáší. Hradní mluvčí mu na oplátku doporučil, aby se zase vrátil do války. 

Na výměnu názorů mezi Ovčáčkem a jedním z veteránů upozornil bezpečnostní expert Otakar Foltýn.

Tím však slovní přestřelky na českém internetu neskončily. Europoslanec za TOP 09, Jaromír Štětina, poznamenal, že čeští komunisté kolaborantsky hájí ruské zájmy v syrské válce, jako by snad zapomněli na to, že syrský prezident Asad, ale i Rusko v syrské občanské válce zabili obrovské množství civilistů.

Komunista Zdeněk Ondáček by prý všechny podporovatele NATO poslal do první válečné linie, aby tam mohli položit život za NATO, když ho tak obdivují, nebo aby alespoň na vlastní kůži poznali, co je to válka.

„Přátelé, všechny ty kretény (i členy vlády, poslance, senátory a europoslance), kteří hovoří o možné válce, bych poslal hned do první linie, aby mohli na poli cti a slávy položit život za NATO, nebo alespoň na vlastní kůži poznali, o čem tak debilně žvaní! Omlouvám se za slovník, ale už jsem fakt naštvaný,“ zdůraznil.

Petr Viktorýn ze společnosti Štrambark Spa prý dospěl k závěru, že trojkolice Spojených států, Velké Británie a Francie si dokáže najít záminku k tomu, aby mohla v budoucnu zaútočit prakticky na kohokoliv, a to bez ohledu na OSN. Viktorýn doufá, že teď snad už Západ kapituluje a světu začne dominovat vojensko-ekonomická spolupráce Ruska a Číny.

„Trojkoalice tedy světu ukázala, že umí vykonstruovat záminku k útoku, a umí tedy bezdůvodně zaútočit vždy a na každého, kdo je jejich zájmovým územím. Pro zbytek světa se tyto tři země staly opět o trochu méně charakterními diplomatickými partnery a v kontextu situace v Sýrii je to definitivní kapitulace Západu. (Hurá, snad teď Rusko vyčistí i zbytek Sýrie od pomatených islamistů). Končí éra dobyvačného tažení útočné koalice NATO a začíná éra politicko-ekonomicko-vojenské nadvlády Číny a Ruska nad USA,“ napsal Petr Viktorýn.

V reakci na dění v Sýrii napsala pár řádek také novinářka Markéta Kutilová. Nikoli poprvé zdůraznila, že v Sýrii teče krev, ale vedle bomb z ruských letadel a raket z amerických lodí tuto válku ovlivňuje také propaganda, ke které sahají všechny strany konfliktu. Syrský prezident Asad, Rusko, Turecko, Írán, ale i Saúdská Arábie a Spojené státy.

„Žijeme v době informační války mezi NATO a Ruskem. Boj se zatím vede o mysl lidí. Ruská informační válka má určitě navrch a je intenzívnější. Naše společnost se tak stala velmi polarizovanou. Buď jsi proruská, nebo protiruský. Není nic mezi tím. A kdo není s námi, ten je proti nám. Věřte, nebo ne, nejsme agentky ani Putina, ani Asada, ani nikoho jiného. Je smutné, že se musíme bát takového nálepkování jen proto, že se snažíme přistupovat k práci kriticky a nepřejímat propagandu ani jedné, ani druhé strany. V případě posledního útoku v Sýrii jsme zastávaly legitimní postoj, kdy jsme před úderem na Sýrii žádaly důkazy o chemickém útoku. To stačilo, aby nás nejrůznější skupiny lidí začaly zneužívat a ohánět se námi coby důkazem o nevině Asada. Nic takového jsme nikdy neřekly. Pouze jsme chtěly slyšet fakta, a ne propagandu některé ze stran,“ napsala Kutilová na sociální síti Facebook.

Jako novinářka se přitom jen snaží hledat pravdu a snaží se lidem říct, že svět není černobílý, že ne všechny ruské kroky v Sýrii jsou špatné a ne všechny americké kroky jsou dobré. Jenže mnohým lidem je tento přístup k syrskému konfliktu tzv. proti srsti. Nechtějí slyšet pravdu. Podle Kutilové bohužel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…