Propuštění trafikantů se muselo posílat faxem. Selhaly datové schránky

16.07.2013 22:17

Propouštění večer? Na první pohled se mohlo zdát, že se jedná o taktický krok - čím později večer, tím větší pravděpodobnost, že bude na místě méně novinářů. Nyní ale vyplouvá na povrch pravý důvod oddalování propuštění tří "rebelů". Selhaly datové schránky! Usnesení soudu se tedy rozesílalo po pracovní době.

Propuštění trafikantů se muselo posílat faxem. Selhaly datové schránky
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Právě prostřednictvím těch zasílá Nejvyšší soud svá usnesení. Advokáti ale rozhodnutí soudu získali po čtvrté hodině odpolední a ještě k tomu faxem. Nynější situaci tak musí řešit v pozdních večerních hodinách - například advokát Marka Šnajdra Lukáš Trojan po deváté hodině večer médiím sdělil, že svého klienta navštíví ještě o půl jedenácté. Je totiž možné, že budou tři "rebelové" propuštěni ještě dnes večer. Kolaps datových schránek ale znepříjemnil práci nejenom právníkům.

"Stalo se to poprvé a byl to problém, protože jde o celé to řízení. My jsme skutečně museli co nejrychleji operativní cestou najít náhradní řešení, protože jsme povinni subjektům doručovat rozhodnutí výhradně datovou schránkou," přiblížil serveru Idnes.cz krušné chvíle mluvčí soudu Petr Knötig. Jakým způsobem zaslat rozhodnutí - nad tím si úředníci soudu lámali hlavu hodinu. "Nevím, ale mohla tam být asi hodina. Snažili jsme se rozhodnutí doručit obratem, ale protože jsme zjistili, že klekly datové schránky, tak se doručovalo po pracovní době," dodává Knötig.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …