Prymula utrácel tak, že na ministerstvu sípali: Máme dokumenty, za kolik nechal namalovat návrh kampaně pro eRoušku

28.10.2020 15:25

ParlamentnímListům.cz se ozval jeden z několika zdrojů z resortu zdravotnictví. S pomyslným klepáním na čelo nám poslal objednávku ze září letošního roku, která se týká přípravy kampaně na eRoušku. Za tuto přípravu dal Prymulův úřad necelých 250 tisíc. Výsledek? Vesměs žádný.

Prymula utrácel tak, že na ministerstvu sípali: Máme dokumenty, za kolik nechal namalovat návrh kampaně pro eRoušku
Foto: Screen ČT24
Popisek: Roma Prymula vyhlašuje zákaz nočního vycházení

Anketa

Myslíte či víte, že jste prodělali covid-19?

50%
hlasovalo: 8870 lidí
Ministerstvo zdravotnictví zaplatilo za přípravu grafického stylu kampaně „eRouška“ včetně předtiskové přípravy částku 242 tisíc korun. Ta poputuje na účet hostivařské firmy Pavel Fuksa, s. r.o. Z dokumentů, které máme k dispozici, vyplývá, že objednávku schválila zaměstnankyně resortu Gabriela Štěpanyová a podle slov našeho zdroje o tom ministr věděl.

„Dělá se tady vše pro to, aby se zachránila pověst resortu, především pak ministra. Pravdou je, že většinu věcí si Prymula řešil za zavřenými dveřmi, takže my se dozvídali vše na chodbách, což také není nic příjemného. Přiložená smlouva a objednávka ukazuje zoufalost o něco, co už nelze zvrátit,“ uvedl náš zdroj.

Že nejde o nahodilou aktivitu, doložily také středeční informace, že odcházející ministr Prymula nechal připravit novou strategii komunikace. Tu bude mít na starosti resort zdravotnictví. Má být spuštěna velká informační kampaň, jejímž cílem je obnovit uvadající důvěru občanů ve vládu Andreje Babiše. Kampaň poběží v televizi, v rádiu i v dalších médiích. Má ukázat i to, jak v první linii bojují s epidemií lékaři. Stát za ni dá nejméně 50 milionů korun, aniž je jasné, k čemu má kampaň posloužit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …