Raději Rusnok než vzteklý Kalousek. Tvrdá slova politika ČSSD

02.07.2013 17:27

Lepší Rusnokova vláda než ta v demisi. To je názor jednoho z aktivních sociálních demokratů Karla Novotného, o kterém se hovoří jako o možném kandidátovi do parlamentních voleb. Dnes krajský zastupitel a náměstek primátora města Mostu pro oblast ekonomiky mluví o ministru financí jako o kozlovi. Kauza Nagyová mu připomíná Shakespearovy příběhy.

Raději Rusnok než vzteklý Kalousek. Tvrdá slova politika ČSSD
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Karel Novotný

Ať již budou či nebudou předčasné volby, vyhrát by podle Karla Novotného měly levicové strany. „Nebo takové strany, které budou moci lidem dát - nikoliv jen slíbit – práci,“ upřesňuje svůj pohled na současné dění. „ A moc neprudit a neslibovat vzdušné zámky,“ dodává pro ParlamentníListy.cz.

Nudný politik? Cílem má být opak

Co se týče prezidenta Zemana, ten se podle jeho slov prostě drží Ústavy České republiky. „Pana prezidenta Zemana si vážím, je to chytrý a inteligentní člověk a jako politik rozhodně nenudí. A to, že má na věci svůj osobitý názor, je přeci v pořádku. Obecně si myslím, že politici by neměli nudit,“ říká k němu obecně.

Tento týden je ve znamení otázky, zda Rusnokova vláda získá ve sněmovně důvěru. Takový odhad si jinak politický matador Novotný netroufá predikovat. „Ta situace, ač se zdá přehledná a jasná, vůbec taková není. Osobně se domnívám, že tato vláda je jisto jistě lepší než vláda odcházející, v demisi,“ míní.

Kravál je v pořádku, hlavně když bude práce

To, že možná bude ministr financí v demisi Kalousek vzteky bez sebe a že bude hlásat cosi o ohrožení parlamentní demokracie, je prý jedno. „Kozel zahradníkem? To, že je a bude kravál, no a co? Podívejte, v Itálii se mění vlády jako na běžícím pásu, v minulosti i v přítomnosti. A co, vzrušuje to běžného občana? Maximálně v tom, že si lidi mají o čem povídat v hospodě nebo v kavárně. Důležitější a podstatnější jsou jiné věci - kupříkladu to, aby lidi měli práci!“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Karel Novotný.

Na lovestory ho zajímá právo

Co se týče kauzy Jany Nagyové, která celý kolotoč roztočila, tak jsou podle něj rozhodně jiní, kdo netrpělivě cosi očekávají. „Upřímně řečeno, sám jsem zvědav, kde tato lovestory a la ´Vilda Šejkspír´ skončí. I s těmi různými ´odnož-story´,“ říká a vzápětí dodává: „ A kterým směrem se bude ubírat právo. To mě zajímá více, především z profesního hlediska.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …