Radikálové se nechtějí rvát jen s Romy, ale i s policií, překvapil v rádiu Červíček

27.08.2013 20:51

Podle policejního prezidenta Martina Červíčka jezdí mnoho radikálů na různé protiromské demonstrace ne proto, aby vyjádřilo názor, ale aby vyvolalo konflikt s policisty. Podobné protesty proběhly nedávno v několika městech České republiky.

Radikálové se nechtějí rvát jen s Romy, ale i s policií, překvapil v rádiu Červíček
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

„Možná se cílem akcí stává otevřený konflikt s policií,“ přiblížil problém v Impulsech Václava Moravce policejní prezident Martin Červíček. Nejvyhrocenější situace je v Moravskoslezském, Ústeckém a Libereckém kraji. Sem také poputuje největší podpora.

Nedá se totiž jasně říci, zda je „vrchol“ za námi. „Co se týče aktivity jako samotného extremistického hnutí, tak my jsme se v posledních měsících velmi intenzivně zaměřili na tyto skupiny osob a věnujeme se nejenom těm samotným demonstracím, shromážděním, ale vůbec fungování těchto skupin. A myslím si, že naším hlavním cílem je, aby tady nepřerostlo násilí v českých městech a aby tady nebyly využívány různé záminky k tomu, že tady bude docházet k eskalaci napětí,“ míní Červíček.

„Tvrdé radikální jádro se z hlediska počtu nemění. Tam je to vždycky otázka sympatizantů a vůbec celkově lidí, kteří na tyto demonstrace chodí a nějakým způsobem se podílejí na eskalaci problému,“ dodal.

Právě to je hlavní problém – ne demonstrace, ale možné vyhrocení v narušování pořádku a až násilnosti. „My tady nepopíráme žádné právo na shromažďování a myslím si, že jsme v uplynulých letech jasně prokázali, že policie v této chvíli chce být nestranná, chce zajišťovat pouze veřejný pořádek, podmínky zákona o shromažďování,“ dodal Červíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …