Rozčilený Zimola: Ať Baštýř prodá, jak nakoupil

15.05.2012 20:07

Kauza s odkupem a následným prodejem pozemků pod budoucí dálnicí D3 u Ševětína na jihu Čech poslance za ODS Václava Baštýře zvedla ze židle nejen běžné občany, ale i některé jihočeské politiky. Například i jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu (ČSSD). Ten prý doufá, že poslanec před lety pozemky koupil s dobrým úmyslem a nechce teď zneužít svého postavení.

Rozčilený Zimola: Ať Baštýř prodá, jak nakoupil
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

„Podle některých informací hodlá poslanec Václav Baštýř (ODS) prodat pozemky pod budovanou dálnicí D3 po 100 korunách za metr čtvereční. Přitom je sám před dvěma lety údajně koupil za šest až osm korun za metr čtvereční. Moc bych si přál uvěřit tomu, že nákup pozemků v místech, kudy má vést dálnice D3, byl od jihočeského poslance jen taktický krok jak uspíšit stavbu této komunikace,“ uvedl pro ParlamentniListy.cz hejtman.

Snad chtěl podle prvního muže kraje poslanec za ODS zabránit spekulacím s pozemky a průtahům při vyjednávání o ceně s Ředitelstvím silnic a dálnic.

„Jistě si jako politik zastupující Jihočechy uvědomuje, jak důležitá dostavba D3 je. Proto ho vyzývám, aby pozemky prodal za cenu, za kterou je nakoupil. V opačném případě bych si nejen já musel myslet, že své postavení zneužívá a dělá si z ŘSD oslíčka, který se má náležitě otřást. Doufám, že nás všechny přesvědčí, že tomu tak není, a že v rámci svého poslaneckého mandátu se jen snaží dělat vše pro urychlenou realizaci části dálnice,“ míní hejtman.

Poslanec Baštýř odmítá, že by nyní chtěl pozemky draze prodat a vydělat na nich miliony korun. Prý je už kupoval s úmyslem na nich hospodařit. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…