Rvou se jako psi a zločinců si nevšímají. Senátor Doubrava o Rampulovi a spol.

28.02.2012 12:23

Senátor Jaroslav Doubrava, jenž byl do horní komory zvolen v barvách regionálního uskupení Severočeši.cz serveru ParlamentníListy.cz popsal, jak vnímá střet mezi nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem a vrchním zástupcem v Praze Vlastimilem Rampulou. Z pohledu běžného občana jde podle názoru senátora toliko o signál totálního rozkladu státu. Kriminalita roste, ale vyšetřovatelé si toho nevšímají. Místo toho si jdou po krku.

Rvou se jako psi a zločinců si nevšímají. Senátor Doubrava o Rampulovi a spol.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Přibývá pouličních krádeží i vyloupených bytů a klesá počet zkušených policistů ve službě. Nějak takhle vnímají občané situaci v resortu spravedlnosti. Právě probíhající souboj na nejvyšších postech je pro ně v zásadě nepřehledný. Myslí si to alespoň senátor Jaroslav Doubrava, který byl do Senátu zvolen za severočeský obvod Ústí nad Labem.

Lidé mají takovou vládu, jakou si sami zvolili

„Občané se ptají a já s nimi: Když se rvou mezi sebou jako psi, nejvyšší z nejvyšších hlídačů, jejichž úkolem je zajištění bezpečnosti občanů v ČR, čeho to je signál? Je to signál totálního rozkladu nejen mocenských struktur, ale i signálem totálního rozkladu státu,“ hřímá Doubrava.

Lidé podle senátora vidí, že se nedaří pochytat „gaunery“, protože klesá akceschopnost policie. Místo toho, aby strážci zákona získali nějakou zaslouženou jistotu, ničí je vládní reformy. Může se stát, že díky dalším škrtům skončí řada zkušených kriminalistů bez práce podobně, jako se to teď děje v ústecké likérce. Jde o proslulý podnik se stošedesátiletou tradicí, ale nový zahraniční majitel podniku se rozhodl firmu zlikvidovat.

Doubrava dochází k závěru, že situace v policii ale i v ústecké likérce představuje smutné obrazy současného stavu republiky. Dodává k tomu ovšem, že Česko do této situace vehnala vláda, kterou si většina občanů sama zvolila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lp, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …