Šifrované zprávy Andreje Babiše mladšího. Komunikace s europoslancem Zdechovským. Hohlmeierová, Švýcarsko. Vítejte v bahně

14.12.2021 21:40 | Kauza

EXKLUZIVNĚ Andrej Babiš junior o sobě dal vědět svým příznivcům v listopadu, a to prostřednictvím sociální sítě Twitter. Tehdy jim poslal hned několik vzkazů, z nichž hlavní sdělení vměstnal do audionahrávky. „Zmrdi, už mě neserte dneska! Jo? Mám dost vašich píčovin!“ snese se na sledující twitterového účtu syna končícího českého premiéra. Následně Babiš junior rázný vzkaz adresoval i známému novináři.

Šifrované zprávy Andreje Babiše mladšího. Komunikace s europoslancem Zdechovským. Hohlmeierová, Švýcarsko. Vítejte v bahně
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Hnutí ANO zahájilo kampaň v Ústí nad Labem, přijel i Andrej Babiš mladší

Poté bylo na několik týdnů ticho. Až do dneška.

Anketa

Byl Andrej Babiš mladší zneužit proti svému otci?

82%
16%
hlasovalo: 42595 lidí
ParlamentníListy.cz totiž získaly rukopis knihy s velmi zvláštním názvem: Andrej Babiš mladší: Oči mi otevřel Bohdan Švarc.

Kniha má sto stran a PL se rozhodly některé pasáže upřednostnit. Vztah Andreje Babiše mladšího a jeho otce je veřejně známý. Premiér opakovaně uvedl, že jeho syn má psychické potíže a léčil se. Z protistrany směřovala slova o křivdě spolu s výčitkami. Babiš mladší několikrát přišel s tím, že podle lékařských posudků je zcelá zdravý.

Kniha, kterou jsme listovali v úterý večer, je skutečně jiná. Nelze na ni pohlížet jako na zpověď, deník nebo svědectví. Musíme ji vidět jako seskládanou mozaiku, která nečekaně jasně staví hráz mezi otcem a synem, lépe řečeno mezi premiérem a jeho odpůrci.

Jednu z ústředních postav v tomto zdánlivě nečitelném světě sehrává europoslanec Tomáš Zdechovský z KDU-ČSL.

V knize je mu věnována značná část.

Došlo to až tak daleko, že rukopis nabídne řadu zpráv z komunikační platformy Threema. Jde o šifrovaný messenger, který se používá zejména proto, aby se k obsahu nedostal nikdo cizí. S prolomením Threemy mají problém i zpravodajské služby.

Co víme?

V knize stojí, že skupina kolem Andreje Babiše mladšího, tedy on a Hana (Demeterová alias Bohdan Švarc, pozn. red.), jeho nejbližší kamarádka, požádají Tomáše Zdechovského o pomoc.

„Pana europoslance požádal o kontakt na Moniku Hohlmeier z Evropského parlamentu (jakožto znalou českých reálií a Burešova charakteru) člověk, který se hodně snažil Andrejovi pomoct také v době, kdy kolem něj ještě žádná další pomocná ruka nebyla," píše autorka knihy. "Jedna ochotná Češka žijící v Německu se nabídla, že kontakt zprostředkuje. Jelikož ale Zdechovský nadšeně souhlasil s pomocí, že všechno potřebné “samozřejmě zařídí”, nechali jsme to na něm. Byla to chyba: po planých slibech a nadějích se v podstatě beze slov odsunul stranou a upadl do letního spánku," stojí v knize.

Jelikož podle nich Zdechovský zklamal, následuje další část. Právě zmíněné přepisy zpráv z Threemy.

Zdechovský v nich mimo jiné uvádí, že jsou s evropskou poslankyní a nejhlasitější kritičkou předsedy ANO Monikou Hohlmeierovou přátelé. Píše také, že opakovaně pomáhal lidem uprchnout z psychiatrie ve Švýcarsku. Právě zde měl být Andrej Babiš junior hospitalizován.

Jelikož mají PL od advokáta Babiše mladšího striktní zákaz poukazovat na dokumenty týkající se jeho zdravotního stavu, nebudeme tuto kapitolu více rozebírat.

Celou naznačenou komunikaci si můžete přečíst níže.

V příštím materiálu se budeme věnovat zbylým tématům publikace: režiséru Klusákovi nebo znaleckým posudkům. Také o nich je v knížce zajímavě pojednáno.

Výňatky z uvedené knihy:

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…