Slávek Popelka svolává lid na podporu Ištvana. To je vtip? Na to se nás zeptal sám Ivo Ištvan

29.07.2013 14:31

Holešovská výzva už se pomalu stává minulostí. Na její místo, ale se stejnými ambicemi, nyní míří Československý lev. „Je potřeba zase něco dělat,“ okomentoval vznik nové iniciativy pro ParlamentníListy.cz Slávek Popelka.

Slávek Popelka svolává lid na podporu Ištvana. To je vtip? Na to se nás zeptal sám Ivo Ištvan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr Holešovské výzvy Slávek Popelka

„Prázdniny pro nás končí, opět jsme se sešli a rozhodli se svolat protestní shromáždění na podporu Ivo Ištvana. Konat se bude v druhé polovině září, v Olomouci. Zatím tedy budeme mít dost práce se zajišťováním a organizací. Do té doby opět budeme jezdit ozvučenými auty a informovat lidi o tom, co by je mělo probudit z letargie a že by se měli začít angažovat na změně poměrů v zemi,“ sdělil Slávek Popelka s tím, že protest by měl být pod taktovkou nově vznikající iniciativy, která by měla nahradit v současné době již prakticky nefungující Holešovskou výzvu.

„Ano, myšlenky Holešovské výzvy na sjednocení iniciativ a občanských uskupení, které společně měly jít proti nešvarům ve společnosti, se z velké části objevují i v Československém lvu. Protože lva máme i ve státním znaku, napovídá to, že dalším cílem Československého lva bude i obnovení národní hrdosti. V současné době jsou ve výrobě i odznaky, které si bude moci připnout každý, kdo tuto iniciativu bude chtít podpořit či přijmout za svou,“ řekl dál Slávek Popelka, který stál i na počátku Holešovské výzvy, s kterou se mu vloni v březnu podařilo přivést do ulic českých měst desetitisíce lidí.

Hřebíčky do rakve Holešovské výzvy přibývaly

Ačkoli snahy neutuchaly, stejně jako ambice na to zvyšovat počty lidí v ulicích až do případné generální stávky, která by měla donutit odstoupit vládu Petra Nečase i další politické představitele, včetně prezidenta, nedošlo k jejich naplnění. Holešovská výzva postupně zkomírala na vnitřní osobní souboje mezi lidmi, kteří byli v jejím vedení (nebo se o to alespoň pokoušeli). Nepomohlo jí ani to, když Slávek Popelka po loňském březnovém úspěchu protestu vystoupil v televizi v Hydeparku. Jistou perličkou bylo pak například také to, že si Holešovskou výzvu jako název nechal zaregistrovat Tomáš Vandas, poněvadž i po několika měsících fungování to nikdo z jejích původních představitelů oficiálně neudělal.

Jak Popelka ještě ParlamentnímListům.cz řekl, dál – tentokrát již pod hlavičkou Československého lva – bude usilovat o to, aby byl nastaven zákon o lichvě, aby byli zrušeni soukromí exekutoři i zákony, které schvalovala vláda Petra Nečase od loňského vstupu nevolené strany LIDEM. „Tyto zákony nelze považovat za legitimní, proto musí být zrušeny,“ trvá si na svém Jaroslav Popelka.

A co říká na slibovanou podporu své práce žalobce Ivo Ištvan? "O takové iniciativě opravdu nic nevím, nezabývám se tím. Můj čas zaplňují hlavně ryze profesní záležitosti. Skoro bych řekl, zda otázka není spíše nějakou legrací," reagoval pro ParlamentníListy.cz Ištvan.

Nicméně Popelka si stojí za svým. „Každopádně. Pan Ištvan musí vědět, že si jeho práce lidé váží a chtějí, aby v ní určitě dál pokračoval,“ poznamenal ještě Popelka.

Petici lze podepsat ZDE.

Nutno doplnit, že petice na podporu postupu Ivo Ištvana, která koluje i po internetu, má k dnešnímu dni více jak deset tisíc podpisů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …