Slávku Popelkovi zůstaly jen dluhy, soud a oči pro pláč

19.09.2013 14:26

Protestní akce něco stojí. Své o tom ví i Slávek Popelka, který se více jak dva roky snažil vyburcovat národ k odporu proti vládě a dalším autoritám a změnit poměry v zemi. I když plány byly mnohdy velkolepé, podpora občanů už tak velkolepá nebyla - a tak nakonec Popelkovi zůstaly jen dluhy a nepříjemnosti.

Slávku Popelkovi zůstaly jen dluhy, soud a oči pro pláč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupci občanských iniciativ a protikorupčních aktivistů vynesli Moranu v podobě Václava Klause

"Začátkem listopadu jsem předvolaný k soudu ohledně toho, jak jsme měl údajně blokovat provoz a najíždět na policisty u Úřadu vlády. V řešení je také celá řada záležitostí kolem demonstrací, jež se konaly letos před Strakovou akademií. Věděl jsem, do čeho jdu, musel jsem s tím počítat, takže si nestěžuji, jen konstatuji," řekl ParlamentnímListům.cz bojovník za lepší poměry Popelka, který je pokládán také za jednu z nejznámějších osobností takzvané Holešovské výzvy.

Ovšem ani snahy Holešovské výzvy, která odstartovala s poměrně značným zájmem veřejnosti a dokonce se jí podařilo vloni v březnu dostat do ulic měst po celém Česku tisíce lidí, nakonec úspěch nezaznamenaly. A to i přesto, že ji jednu dobu začal podporovat například i Vít Bárta, na jedné z demonstrací a také pořádané akci s názvem Velký sněm vystoupil i senátor Tomio Okamura.  

Zůstaly také dluhy...

"V současné době zůstaly po všech těchto aktivitách pohledávky, které bude třeba uhradit. Z čeho, to však příliš netuším, přesto se s tím pokouším nějak poprat," svěřil se Popelka redakci s tím, že by však byl nerad, aby toto přiznání vyznělo jako "žebrání". Z čeho tedy konkrétně dluhy mimo jiné za tištění letáků a další pohledávky dosahující prý přes 40 tisíc korun, uhradí, zřejmě opravdu neví.

" I proto jsem musel další aktivity teď utlumit. A to včetně demonstrace, která se měla v září konat v Olomouci na podporu vrchního státního žalobce Ivo Ištvana. Prvořadé je vyřešení těch financí," dodal Popelka.

Bude čekat Popelku nepodmíněný trest?

Pražská policie letos v červnu navrhla, aby byl Slávek Popelka, jeden z hlavních představitelů iniciativy Holešovská výzva, obžalován. Hrozit mu tehdy podle policie mohlo až šest let vězení za násilí proti úřední osobě.

Incident se stal během dubnové demonstrace, kde Popelka svým vozem blokoval dopravu před Úřadem vlády a údajně najel do zasahujícího policisty.

Před úřadem tehdy protestující požadovali odstoupení kabinetu Petra Nečase. Podle slov policie Popelka zablokoval budovu, kde začínala schůze ministrů, a zablokoval i tramvajové koleje, na nichž stál několik minut. Když ho policisté vykázali, odjel, aby se následně vrátil a v autě se uzamkl. Místo odmítal opustit, se strážníky nekomunikoval a nakonec se měl proti jednomu z nich i rozjet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …