Šokující: Matka dala vlastní děti k adopci, druhé dvě má na byznys

14.05.2012 22:10

VIDEO UVNITŘ Milující otec Pavel Černoch přišel o vlastní děti, které mu za přispění úřadů a soudně trestané dětské psycholožky ukradla vlastní manželka. Následující článek opatřený video-reportáží je dokladem bezmocnosti a totální nespravedlnosti, která se projevila ve vší zrůdnosti.

Šokující: Matka dala vlastní děti k adopci, druhé dvě má na byznys
Foto: LXV
Popisek: Černochovi

Celá anabáze začala služební cestou, kterou musel pan Černoch ve snaze uživit rodinu absolvovat. „Manželka se v době mé nepřítomnosti rozhodla změnit život. Aniž by mně o tom dala vědět, přivedla si domů přítele, Araba s italským trvalým pobytem, se kterým vlastně chvilku zkoušela žít spolu s dětmi. Nicméně děti jí překážely, tak je po měsíci dala do Německa ke své 70leté mamince,“ vzpomíná Černoch.

Jeho manželka Gudrun podle něj zpočátku nejevila o děti vůbec zájem. Z 90 domluvených návštěv přišla na devět a děti pro ni v podstatě znamenaly obchodní artikl. „Nabízela mi, že když na ni převedu firmu, můžou děti zůstat u mě. V podstatě mi je chtěla prodat,“ vysvětluje otec dvou dětí.

Bod zlomu

Zlom přišel v momentě, kdy si paní Černochová najala poradkyni, dětskou psycholožku Alenu Uváčikovou. Ta je ve své branži kontroverzní osobou a většina otců, kteří kvůli ní o děti v minulosti přišli, ji dodnes nemůže přijít na jméno. „Paní Uváčikovou trochu znám, vím, že působí jako dětská psycholožka, píše i nějaké psychologické posudky v opatrovnických sporech, většinou na objednávku matek,“ svědčí další poškozený otec. „Nikdy jsem ji neviděl, nekontaktovala mě ani písemně ani telefonicky a přesto už mám docela utěšenou sbírku jejich posudků na mou osobu, na hodnocení mého vztahu k našim dětem, které předkládá matka soudu,“ stěžuje si další otec.

Doktorka Uváčiková byla v minulosti pravomocně odsouzená pro výhrůžky, které adresovala soudkyním a státním zástupkyním v souvislosti s odsouzením jejího manžela. K tomu navíc byla trestně stíhaná za křivé svědectví v opatrovnické kauze. Skutečnost, že její ordinaci hlídají dvě mříže a kamera, působí vzhledem k profesi, jež vykonává, přinejmenším nestandardně.

Od Uváčikové dávají kolegové ruce pryč

Pan Černoch se v rámci rozchodu s manželkou podle psycholožky a soudní znalkyně Nadi Kracvivové staral o děti vzorně. Totéž konstatovaly pracovnice oddělení ochrany dětí v Benešově a po celou dobu se klonily k tomu, aby děti získal do péče otec. Jejich stanovisko se otočilo o 180 stupňů v okamžiku, kdy se do kauzy vložila Dr. Uváčiková, od níž dávají lidé z branže ruce pryč.

„Nemohu konstatovat, že paní Dr. Uváčiková je moje kolegyně, protože není soudní znalec a všechny posudky, co píše, píše za úplatu a z pozice živnostníka. Její natočené jednání při předávání dětí nevykazuje známky profesionálního psychologa a bylo spíše kontraproduktivní,“ konstatuje Kracvivová.

Starosta města Benešova Jaroslav Hlavnička k věci pouze konstatoval, že Odbor sociální a právní ochrany dětí rozhodl tak, jak rozhodl. Podle zjištění redakce se lidé na úřadě doktorky bojí.

Manželka dluží miliony korun. Manžel nic nevěděl

Bezmocný pan Černoch se na manželku postupem času dozvěděl několik závažných skutečností. Asi nejvíc šokující bylo zjištění, že jeho paní už má dvě jiné děti, kterých se ovšem zbavila. “První zplodila ve 14 a druhé v 18 letech. Obě dala k adopci a nikdy už je neviděla. Navíc za mými zády vytvořila dluhy, honí ji exekutoři, dluží za nájmy, půjčky, telefony, advokáty. V řádech milionů korun,“ konstatuje Černoch. A aby toho prý nebylo málo, zasnoubila se s člověkem, který je hledaný Interpolem.

Černochová se také pokusila obelstít německé úřady a na děti, které byly až do října svěřené jejímu manželovi, vybírala zálohy na výživné, což však Němci rychle odhalili. Děti milující otce tak neměly možnost s ním být a místo toho matce sloužily jako nástroj pro získání prostředků.

Pod tíhou těchto argumentů se zdá nepochopitelné předběžné opatření soudu, který Černochové děti nakonec přiřkl. „V říjnu roku 2011 soud zkonstatoval, že matka uspořádala v mezidobí bytové a sociální podmínky natolik, že byla shledána způsobilou pro péči o nezletilé děti,“ vysvětlil mluvčí Okresního soudu v Benešově Václav Nekola. Podle něj navíc otec dětí žádné informace, které by hovořily v neprospěch svěření dětí matce, nedoložil. Pan Černoch to samozřejmě popírá. „Pokud soud tvrdí, že je neměl, tak lže. Přesně věděl, do jakých rukou děti směřuje,“ kritizuje justici.

Gestapo je proti Uváčikové hadr

Samotná předávka dětí působí spíše jako únos a podle odborníků je pravděpodobné, že si děti z onoho zážitku ponesou následky na celý život. Filípek má podle psycholožky negativní až nepřátelský vztah ke své matce, což je ze záběrů, kdy od sebe matku v pláči odhání jako zlého ducha, víc než evidentní. Podle Černocha se doktorka Uváčiková při předání chovala jak gestapo, což dokládají i dechberoucí záběry ze skryté kamery.

„Můžeš Filípku, maminka tě má ráda,“ přemlouvá psycholožka dítě, aby si nastoupilo do auta. „Ale já fakt nechci,“ brání se Filípek. „Ale chceš,“ přesvědčuje Uváčiková a vyhrožuje, že na Filipova otce zavolá policisty, pokud si dítě nenasedne do vozu.

Pan Černoch je v současné době už pět měsíců bez svých milovaných dětí, ty žijí v Německu u matky, která programově brání styku otce s dětmi, což je podle odborníků mimořádně nebezpečné pro další vývoj dětí.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …