Stopy skandálu s korupcí na ŘSD vedou k uprchlému Pitrovi i k Diag Human

27.02.2012 22:56

Za skandálem Ředitelství silnic a dálnic kvůli předraženým pozemkům pod pozemními komunikacemi by mohla stát firma z Lichtenštejnska. Nikdo ale neví, kdo je jejím vlastníkem. Jistou nápovědu však poskytuje fakt, že firma používá tutéž adresu, na níž byly evidovány i společnosti uprchlého podnikatele Tomáše Pitra nebo jeden ze subjektů arbitráže Diag Human.

Stopy skandálu s korupcí na ŘSD vedou k uprchlému Pitrovi i k Diag Human
Foto: red
Popisek: Podnikatel Tomáš Pitr

Kvůli nevýhodnému pronájmu pozemků kolem dálnic už skončili ve vazbě bývalí manažeři Ředitelství silnic a dálnic, kteří jsou podezřelí ze zprostředkování státních zakázek  za úplatky soukromým firmám Monstera a Eurobat, jejichž vedení je v tuto chvíli pro vyšetřovatele velkou neznámou.

Podle České televize a pořadu Reportéři ČT má být na vrcholu lichtenštejnská firma Montalbano Establishment, na jejíž oficiálně udávané adrese v minulosti vznikly i další podezřelé anonymní firmy napojené na české podniky i na firmy zmizelého podnikatele Tomáše Pitra a jednoho ze subjektů, který je napojen na Diag Human.

Česká protikorupční policie se při vyšetřování případu obrátila i na lichtenštejnské kolegy s cílem zjistit, kdo že za firmou Montalbano vlastně stojí. Naděje policisté vkládají i do desítek dokumentů vztahujících se k zahraničním firmám, které při domovní prohlídce zabavili obviněnému manažerovi silnic a dálnic Michala Haly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…