Strčte se do pytle, primátore z ODS. Za to, že jste nazval Zaorálka zm*dem, říká komunista

07.01.2013 15:24

Olomoucký primátor Martin Novotný (ODS), jenž se na podporu prezidenta Václava Klause nedávno pustil do Lubomíra Zaorálka (ČSSD), kterého nazval téměř nepublikovatelným výrazem, by se měl sám strčit do pytle a hodit do Moravy, protože nepatří do politiky v 21. století. Alespoň to si myslí poslanec za KSČM Alexander Černý. Samotný primátor už připouští, že mu to ujelo.

Strčte se do pytle, primátore z ODS. Za to, že jste nazval Zaorálka zm*dem, říká komunista
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Lubomír Zaorálek

Novoroční projev prezidenta Václava Klause opět rozdělil společnost na jeho příznivce či odpůrce. Místopředseda ČSSD a Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek pak v České televizi prezidentova slova shrnul do jediné věty: „Stále žijete nad poměry a nepracujete, to bylo základní poselství. Aby šel Václav Klaus do sebe, to pravděpodobně by bylo opravdu chtít po něm příliš.“

Zaorálek je zm*d

Reakce ze strany ODS na sebe nenechala dlouho čekat. Jednoznačně nejostřejší slovník na obranu hlavy státu však použil olomoucký primátor Martin Novotný. Ten na svém facebookovém profilu doslova uvedl: „Dnešní reakce Zaorálka na poslední Klausův prezidentský projev mě jen utvrdily v tom, co si o LZ myslím dávno. Je to zmrd. Ti verbálně úzkostliví nechť prominou, ale jiný terminus technicus neznám,“ napsal před pár dny primátor.

Primátorovi to skutečně ujelo

Ačkoliv šéf olomoucké radnice nejprve popřel, že by mu ujely nervy, dnes tvrdí něco jiného. „Napsal jsem tu krátkej comment na fcb, a to slovo mi skutečně ujelo. Že to bylo určeno k tomuto typu veřejné komunikace, je jasné,“ napsal včera opět na Facebooku Novotný s tím, že poté, co zveřejnil svůj komentář k Zaorálkovi, dostal řadu mailů, v nichž bylo podobných slov, jakým tituloval Zaorálka, několik tisíc. Dokonce mu prý v těchto emailech bylo vyhrožováno i smrtí.

Zaorálek: O Klausovi můžeme pohovořit společně s občany

Lubomír Zaorálek vyzval Novotného ke společné diskusi s občany na téma Václav Klaus. „Panu primátorovi doporučuji, aby opustil Facebook a popovídal si o Klausovi s lidmi. Klidně mě k tomu může pozvat a uspořádat diskusi na Horním náměstí v Olomouci. Uvidíme, kdo zvítězí,“ uvedl Zaorálek.

Zděšený komunista nevěří, že by byl primátor takový hlupák

Zato poslanec za KSČM Alexander Černý nechtěl věřit, že by Novotný něco takového skutečně napsal. „Já jsem primátora Novotného nikdy moc nemusel, ale vždycky jsem jej považoval alespoň za průměrně inteligentního člověka, který by se snad nikdy nesnížil k podobnému výroku. To mi připadá příliš absurdní, než abych uvěřil tomu, že je to autentické,“ řekl ParlamentnímListům.cz Černý.

Podle něj všeobecně platí, že politika hrubne a vytrácí se z ní noblesa. „Ale že bychom se dostali tak daleko, že i představitelé na takové úrovni úplně ztrácejí glanc, to mě přímo děsí. Pořád ještě budu doufat, že se časem vysvětlí, že mu to tam někdo napsal bez jeho vědomí. Nechci uvěřit tomu, že by pan primátor byl opravdu takový hlupák,“ prohlásil Černý.

A dodává:  Pokud je pravda, že se opravdu takového výroku primátor dopustil, tak by se měl sám strčit do pytle a hodit do Moravy, aby tak demonstroval, že nepatří do politiky v jednadvacátém století,“ uzavřel poslanec.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …