Syn baviče Novotného a řadový ODSák: Zeman trestá s grácií, dost mě baví. Jandák je kokot

11.09.2013 18:00

JINÝMA OČIMA Prezident Miloš Zeman intrikuje a trestá své politické odpůrce s grácií. Má vše promyšleno vždy několik tahů dopředu. Byl by dobrým hráčem pokeru. Tak uvažuje protekční fracek, člen ODS a pokerový šampion Pavel Novotný. Zato třeba Vítězslava Jandáka považuje za pablba první velikosti.

Syn baviče Novotného a řadový ODSák: Zeman trestá s grácií, dost mě baví. Jandák je kokot
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

„Jak říkal můj děda Mirek: ten má rovný oči. Nenahrabal si, má rád tlačenku a slivovici, takže není divu, že ho venkov zbožňuje,“ pěje chválu na Miloše Zemana syn baviče Petra Novotného Pavel, přestože je členem ODS. Umělce, kteří vyjadřují veřejně podporu nějaké politické straně, naopak zavrhuje. Prý si nevidí na špičku nosu.

Obdiv k intrikánu Zemanovi

„Asi jsem taky intrikán, otlučený bulvárem a pokerem, ale Zeman mě prostě baví. Grácie s jakou trestá, promyšlenost jeho tahů anebo rychlost, s jakou přerušil spolky s Miroslavem Šloufem, jsou obdivuhodné. Je to chytrý člověk, vynikající diskutér. Není zloděj ani cizoložník. A přes svůj šílený alkoholismus, jenž trvá desítky let, si umí stát za svým názorem a prosadit ho. Prostě politický titán,“ velebí dál pána Hradu Pavel Novotný, jenž je zastupitelem a členem místní organizace ODS ve vesnici na okraji Prahy zvané Řeporyje.

Také hned dodá, že s prezidentovým levičáctvím nesouhlasí. „Nedivím se, jak si to prezidentování nyní vychutnává. Jeho kroky na hraně pravidel mě inspirují. Zeman se pohybuje jen v mantinelech, které mu dává nekvalitní Ústava, takže se netřeba nad tím pozastavovat,“ podotýká a dodává: „Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka kdysi v prezidentských volbách Zemana podrazil a teď si to ponese jako cejch. Prezident si ho bude vychutnávat a pár let bude za kašpárka Hradu. Měl by se začít bát i SPOZ, protože ta má dobře našlápnuto. Na druhou stranu je Sobotka dobrý politik, jenž se dlouho pohybuje ve vysokých stranických strukturách a dokáže si od těla držet i tak silného soupeře, jakým je Michal Hašek. Ale je nevýrazný, potřeboval by imagemakera.“

Jointa pro Jandáka

Nicméně umělcům, kteří se veřejně cpou do politiky, se směje. Třeba Dana Hůlku či Filipa Renče na straně jedné a ty, co podpořili v přímé volbě prezidenta veřejně Karla Schwarzenberga na straně druhé, považuje za sebevrahy vlastní kariéry. „Táta Petr mi vždycky říkal, že můžu v showbyznysu dělat skoro všechno. Skandály a výstřelky v to počítaje. Ale kladl mi na srdce, abych se veřejně nepřikláněl k žádnému politikovi. Takže jsem člen ODS tady v Řeporyjích a dál se nehrnu. Už tím jsem částečně porušil jeho rady,“ doplňuje.

Absolutně ho irituje poslanec ČSSD Vítězslav Jandák. „Když si představím, že ten kokot s červeným nosem zasedne opět do Poslanecké sněmovny, tak se mi chce zvracet. Jednou jsem ho slyšel mluvit o drogách a mlel ty nesmysly, že marihuanou to začíná a kokainem končí, tak jsem mu chtěl do sněmovny poslat jointa. Je to primitiv, pro vidláky ideální volba. Nemám rád alkoholiky jeho typu. Červený nos protkaný rudými žilkami. Píšu o Ivetě Bartošové, viděl jsem odchod Michala Tučného, takže takové typy znám,“ vysvětluje s tím, že se měl Jandák raději držet kumštu.

Obrovský problém v zemi jsou podle Pavla Novotného nevoliči, co v hospodě nadávají na politiku. „Mám kolem sebe spousty vyhulenců, kteří k volbám nejdou, protože na ně serou. To mě štve. Ať třeba volej zelený anebo piráty, ale neúčastí na volbách podpoří jen nejhorší levičáckou spodinu, tedy hlavně komunisty,“ stěžuje si. Podle něj nejsou neustálé stížnosti Čechů, jaká je v zemi bída a jak je tady k nežití, na místě. Česko je prý velmi dobré místo pro život. Vždyť už není moc kam emigrovat za lepším. Možná tak ještě do Švýcarska, na Nový Zéland nebo do Austrálie, ale to je skoro všechno.

Pavel Novotný

Narodil se v roce 1981 v Praze. Je synem známého baviče a majitele vlivné umělecké agentury 6P Petra Novotného. Vystřídal několik bulvárních redakcí, účastnil se televizní reality show Bar. Na internetu je nejčastěji uváděn jako „protekční fracek“. Nyní je šéfredaktorem webu eXtra.cz. Členem místní organizace ODS v pražských Řeporyjích se stal v osmnácti letech. Místní patriotismus a činnost mu, jak sám říká, vyhovuje. Na vyšší patra v politice nepomýšlí. Je vítěz a rekordman České pokerové tour.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …