Temné hry USA, rozvracení suverénních států, likvidace výrazných osobností, role Topolánka. Hovoří David Rath

02.01.2015 11:46

JINÝMA OČIMA Podle Davida Ratha, exhejtmana Středočeského kraje, bylo třeba sociální demokracii zbavit lidí, jakými byli Jiří Paroubek a on-Rath. Proč? Proto, aby se stala ovladatelnější a poslušnější. Současně, aby mohla být zlikvidována vládní ODS, bylo ale potřeba je nalákat do pasti tím, že si sami vykopou svůj hrob siláckými prohlášeními při přichycení výrazného opozičního politika při ‚korupci‘. Těžko po tolika řečech o potírání korupce to s nimi pak mohlo dopadnout jinak. Je to prý strategie, co prostě funguje.

Temné hry USA, rozvracení suverénních států, likvidace výrazných osobností, role Topolánka. Hovoří David Rath
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař David Rath

Exhejtman Středočeského kraje David Rath se v prvním lednovém dnu pustil do velmi zajímavých úvah na svém profilu na Facebooku. Jelikož v nich uvádí řadu kontroverzních názorů, zajímaly se ParlamentníListy.cz i o bližší detaily. Mimo jiné též proto, zda se Rath neobává toho, že by mu obsah textu mohl přitížit při verdiktu nad jeho vinou či nevinou v procesu, který je s ním veden.

„Nemyslím si to. Jediné, co lidem, kteří byli iniciátory celé té hry, může vadit, je to, pokud by došlo k prozrazení celého zákulisí. To nedopustí,“ předeslal ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz David Rath.

Podle něj jsou lidé v současnosti vlastně žábami. Proč?

„Traduje se, že když vhodíte žábu do horké vody, tak vyskočí. Když vodu pomalu ohříváte, tak se spokojeně uvaří. V obdobné pozici jsme dnes i my, vlastně možná skoro celý okolní svět. Po malých kouscích ztrácíme svoji suverenitu. Pravdou je, že v nám známých dějinách národa jsme si jí nikdy příliš neužili. Po roce 1989 jsme však podlehli představě, že nově nabytou suverenitu uhájíme a budeme si konečně vládnout sami. Dnes přesně nevím, kdo nám vlastně vládne. Formálně sice vláda odvozená od výsledku voleb, ve skutečnosti, těžko říci,“ zamýšlí se ve svém novoročním vyjádření Rath. A jak dodal pro naši redakci, podle něj dochází nyní víc než kdykoli jindy v minulosti k likvidaci samostatně myslících jedinců.

Jednou, dvakrát ano – ale to, co se děje, už není prý náhoda

„Víte, když se stane něco, co vede k likvidaci nějakého politika jednou, dvakrát, může jít o náhodu, nešťastnou shodu okolností. Ovšem pokud jsme svědky toho, že se to děje v poslední době příliš často a hlavně u lidí, kteří jsou silnými jedinci s vlastními názory, kteří jsou následně odstraněni, stojí to minimálně za přemýšlení. Stačí přitom připomenout několik jmen: Paroubek, Topolánek, Bém, zřejmě i Klaus a nelze opomenout ani mé jméno. Dá se říci též to, že nyní je zřejmě v pořadí Miloš Zeman. Ty útoky proti němu se totiž nepřirozeně eskalují na základě fabulací, manipulace vzniklé z maličkostí. Dá se soudit, že někomu záleží na tom, dostat Zemana ven z politiky, stejně jako se to stalo u ostatních politiků,“ řekl ParlamentnímListům.cz Rath. Na otázku, zda nemá pocit, že to, co popisuje, se dotýká ale i jiných oblastí lidských činností – nejen politiky – David Rath reagoval s tím, že on se může zasvěceně vyjádřit jen k tomu, co měl možnost vidět a pozorovat na vlastní oči. „Byť nepochybuji, že se to samozřejmě týká jistě i jiných oborů,“ poznamenal.

 Likvidace samostatně myslících

Podle něj byl již před časem tento trend nastolen. Spočívá v likvidaci výrazných osobností a jejich nahrazováním povolnými osobami. „Když toto potká jednoho, jde o běžný proces, když to potká dva až tři, tak může jít o náhodu, když se to týká téměř všech, tak je namístě zvážit reálnost konspiračních teorií,“ uvedl doslova ve svém facebookovém komentáři Rath. ParlamentnímListům.cz připustil, že nikdy nebyl fanouškem konspirací, ale v poslední době mu řada faktů i okolností, které se dějí, ale nejdou nikdy důkazně prokázat, ukazuje na to, že je třeba se jimi vážně zabývat. I proto, že je situace podle exhejtmana a bývalého významného politika velmi vážná. Mimo jiné jde prý totiž o to – rozvracet a ohnout. Jak k tomu dospěl?

„Z dlouhodobého pohledu vypadá zahraniční politika USA následovně. Problematické či nepřátelské státy vnitřně rozvrátit a uvrhnout do chaosu a nestability. Určité skupiny vydělají jak na procesu rozvracení, tak na následném chaosu a bojůvkách. Ve spřátelených státech pak jde o proces eliminace samostatně uvažujících a autonomních osobností v klíčových pozicích a jejich nahrazení šedými myšmi, které se vždy přizpůsobí zadání imperátorů. Navíc – protektor má své lidi,“ konstatoval dál Rath.

Podle něj je alarmující to, že tato strategie se už vlastně ani nezastírá. Stačí jen bedlivě a pozorně číst otevřené zdroje – i když hlavně ty okrajovější, nikoli mainstreamové. „Vždyť co říci na to, když se například oficiální reprezentant mocnosti schází s nejmocnějšími jednotlivci z represivního aparátu, tedy s vrcholnými státními zástupci a policisty? A to docela zřejmě proto, aby následně mentoroval naši vládu, že neskáče, jak tyto složky chtějí? Konečně se dnes už všeobecně mluví o tom, že třeba paní Lenka Bradáčová prošla školením v USA s řadou dalších prokurátorů a policistů a je otázkou, čí je dnes státní zástupkyní. Začíná to vypadat, že jde o složky loajální k jinému státu než k naší republice,“ dodal Rath. Na otázku, z čeho vycházel při těchto slovech, odkázal opět Rath na některé otevřené zdroje (Týden, cz, Protiproud atd..).

Finanční toky, které jsou tajné?

Podle něj je velice nebezpečné to, že s vysokou pravděpodobností dochází ze strany USA k uplácení, a mnohdy dokonce snad i financování neziskových organizací a nadací, které se zaštiťují bojem proti korupci, terorismu či jiným nešvarům, ale přitom se výrazně podílejí na vytváření veřejného mínění a tlaků ve společnosti – čímž ovlivňují chod státu. Na místě proto byla otázka, zda se David Rath nedomnívá, že k tomu samému ale v Česku dochází i ze strany východní velmoci – tedy Ruska?

„To ano. Ale Ruská federace u nás působí ryze zpravodajsky a rozhodně nemá takový vliv na represivní aparát jako Spojené státy. Ty mají samozřejmě zákonem možnosti pro svoje působení v určitém smyslu omezené, avšak neformálně se dá odhadovat jejich vliv ještě podstatně silnější. Dá se předpokládat, že na vybrané jedince, kteří třeba prošli i jejich školeními, působí metodami zvanými cukr a bič. Nikdy se asi nedozvíme, zda ti lidé, co s nimi spolupracují, to dělají ze svého přesvědčení, či zda jsou třeba dokonce vázáni i nějakými přímými spojeními, a dokonce třeba i rozkazy,“  naznačil dále Rath ParlamentnímListům.cz. Podle něj je totiž důležité mít na paměti fakt, že i přítel musí poslouchat.

USA proti zkostnatělému Sovětskému svazu s nenávistnými starci – to už je minulost

Připomněl, že za minulého režimu spolu s mnoha dalšími spoluobčany vzhlížel s obdivem k USA. „Jak byli přitažliví oproti zkostnatělému SSSR, jejž reprezentovali nenávistní starci, kteří k nám poslali tanky v době, kdy jsme propadli iluzi, že si můžeme sami rozhodovat, jak chceme žít. Vše z USA mi připadalo super, od hamburgerů po Reagana. Nikdy mě nenapadlo, že bych se i já mohl třeba stát obětí nějakých her, jak si totálně podmanit přátele,“ uvádí dále na svém facebooku Rath. Naší redakci přiznal, že jediné, co mu dosud není zcela jasné, je to, že netuší přesně roli, jaká mu byla v této hře, o kterou nestál, přisouzena až do samého konce. Pokračoval pak již zde zmíněnými příklady, které ho k takovému dojmu vedly.

„Víte, řada lidí si asi řekne, že jsem se zbláznil. I mně by to tak asi před pár lety připadalo, ale těch náhod je až příliš. Zjednodušeně řečeno, vše u nás zesílilo za vlády Mirka Topolánka. Vzpomeňme, jak moc zde chtěl mít americké vojáky a jak to, svojí neschopností pokazil. Místo, aby se v klidu domluvil s opozicí, tedy s ČSSD, tak šel do toho silou. Prostě to převálcuje a s nikým se nebude bavit. Tak se z málo zajímavého tématu stal politický trhák. Topolánek byl za svoji neschopnost sem umístit základnu potrestán. Třeba i tím, že si americký velvyslanec po dvou letech najednou vzpomněl, že po něm chtěli úplatek... Prostě takového chlapa, jakým je Topolánek, tady nepotřebují. Navíc byl svéhlavý a nevypočitatelný. I Nečas byl součástí plánu. Tentokrát šlo o odstavení a politickou likvidaci ODS a jejího nahrazení mnohem loajálnější TOP 09. Paralelně probíhala i likvidace Klausova křídla v ODS. Vše samozřejmě již v režii instruovaných státních zástupců a policistů. Vše pod novým náboženstvím – boj s korupcí za čistotu světa,“ naznačuje David Rath. Uvedl pak mimo jiné i to, že dle jeho mínění, jsou zřejmě zdroji a příjemci financí od amerických tajných služeb nejen neziskové organizace, které již též zmínil, ale pravděpodobně i některé podnikatelské projekty. „V nich se legalizují finanční prostředky pod hlavičkou, kdo ví, jak úspěšných projektů  vedených stejně tak úspěšnými miliardáři, kteří bojují navenek třeba s korupcí – jinde ve světě ale i například proti terorismu,“ podotkl dál pro ParlamentníListy.cz David Rath. Vše přitom zapadá do širšího plánu – včetně jeho samotného.

Sociální demokracii bylo třeba udělat ovladatelnější

„Sociální demokracii bylo potřeba zbavit lidí jakými byl Jiří Paroubek a nebo David Rath. Proto, aby se stala ovladatelnější a poslušnější. Současně, aby mohla být zlikvidována vládní ODS, bylo ale potřeba je nalákat do pasti tím, že si sami vykopou svůj hrob siláckými prohlášeními při přichycení výrazného opozičního politika při ‚korupci‘. Těžko po tolika řečech o potírání korupce to s nimi pak mohlo dopadnout jinak. Ta strategie prostě funguje. A neříkejte, že přeháním a fabuluju. Zkuste si vzpomenout na to, co vše říkal Lubomír Zaorálek v Poslanecké sněmovně v diskusích o radaru a srovnejte si to, jak se dnes staví ke krizi na Ukrajině. Tento až zarytý rusofil útočící proti USA je dnes věrným spojencem našeho zámořského protektora. Lekce zabrala. On, na rozdíl od většiny spoluobčanů, vše dobře pochopil,“ konstatoval dál exhejtman Středočeského kraje.

V duchu konspiračních teorií se však věnoval též rozboru toho, kdo to, co popisuje, vlastně řídí.

„Vláda už de facto nevládne. Z příšeří a dle pokynů nám tu vládnou hlavně někteří prokurátoři a policisté podporovaní mnoha takzvanými neziskovkami, které přímo či přes prostředníky platí vládnoucí skupiny v USA. Co myslím vládnoucími skupinami, jsem také již naznačil,“ pokračoval dál ve svém komentáři David Rath.

Jak dodal, těžko říci, jak moc k oněm skupinám patří americký prezident, ale patří tam prý ti, kteří vymysleli třeba boj s terorismem, korupcí či za svobodu a vnutí jej silou či intrikami téměř celému světu. „Dělají to prostě proto, aby měli víc moci a víc peněz. Terorismus jim nevadí, když jej používají sami k dosažení svých cílů, totéž platí o korupci a svobodní lidé pro ně znamenají ohrožení. Chtějí absolutní svobodu pro sebe a totální moc nad ovcemi,“ poněkud chmurně uzavřel David Rath své novoroční zamyšlení, se kterým se rozdělil i s ParlamentnímiListy.cz.

 

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …