Termín kmotři přinesl do ODS Mirek Topolánek, píše Dlouhý

09.05.2012 21:31

Člen výkonné rady ODS a podle některých politiků kmotr Petr Dlouhý, poslal členům Občanské demokratické strany obsáhlý dopis. V něm brojil proti označení “kmotr”, vysvětloval miliony své ženy a ohradil se proti nařčení z vyhrožování rodině ministra Kalouska.

Termín kmotři přinesl do ODS Mirek Topolánek, píše Dlouhý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Na úvod Dlouhý vysvětluje pojem kmotr: “Termín kmotři přinesl do ODS Mirek Topolánek v předvečer předvolebního nominačního kongresu v prosinci 2008, kdy si nebyl jist svojí podporou. Tímto - z jeho strany pejorativním termínem - označil vlivné regionální politiky, aby oslabil jejich kritický hlas na kongresu strany,” tvrdí Dlouhý. Ani označení lobbista se mu nelíbí a poukazuje na svou dlouholetou politickou kariéru, kdy byl zakládajícím členem ODS a od roku 2008 i členem její výkonné rady.



Žena akcie dokupovala

Ve své výpovědi se také zastává své ženy, která se do hledáčku novinářů v dubnu letošního roku dostala kvůli tomu, že bylo na její účet převedeno několik milionů korun z prodeje akcií. Dlouhý to vysvětluje tím, že jeho žena akcie Rybářství Třeboň získala v kuponové privatizaci a následně je dokupovala. Měla je pak prodat po dlouhých patnácti letech, a to po dohodě se svým finančním poradcem. Názor, že žena v domácnosti nemůže disponovat akciemi pak považuje za “trochu bolševický.”

Celý dopis členům ODS od Pavla Dlouhého ZDE

Rodinu pana Kalouska znám

Ohrazuje se také vůči nařčení z údajného vyhrožování rodině ministra Kalouska. V rozhovoru pro Lidové noviny z dubna letošního roku totiž na otázku, zda si myslí, že za zveřejněním údajů z účtu manželky stojí právě Kalousek, uvedl : ”Já mám Miroslava Kalouska rád, mám rád jeho ženu, jeho děti.”

Tato odpověď pak byla považována za možný výhružný vzkaz. Sám Dlouhý to ale vidí jinak: “Přitom pravda je taková, že opravdu velmi dobře rodinu pana Kalouska znám, byť samozřejmě vím, že se nedávno rozvedl. Jeho - dnes už bývalé ženy - si velice vážím a vždy jsem s ní měl a věřím, že i nadále mám dobré vztahy.”



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …