To Fiala nebude rád. Rudá Pirátka dělá paseku i v ODS

06.01.2022 8:03 | Ze sítí

Při obraně přiznané komunistky Michailidu se nejvíce „vyznamenala“ europoslankyně Gregorová, například když posílala svého spolustraníka „do prdele“. A přišel úder z ODS. Europoslanec Jan Zahradil říká, že Piráti jsou jako nesourodý pytel blech nebo jako „Věci Veřejné na THC“. „Tahle parta přerostlých dětí nemůže řídit stát a zejména jej nemůže reprezentovat v zahraničí,“ narážel zřejmě na ministra Lipavského i Gregorovou. A ozvali se další.

To Fiala nebude rád. Rudá Pirátka dělá paseku i v ODS
Foto: Facebookový profil TOP 09
Popisek: Předsedové opozičních politických stran TOP 09, ODS, Pirátů, STAN a lidovců při přednesu své výzvy vládě

Článek o Jance Michailidu, která kandiduje na post předsedkyně Pirátů, opět rozhádal křídla pirátské strany, jejichž členové ji buď bránili, nebo zatracovali za to, že Michailidu prohlásila, že „její vnitřní přesvědčení je komunistické“.

Jak jsme již informovali, na obranu Bartošovy protikandidátky vyrazila europoslankyně Markéta Gregorová, která kupříkladu posílala „do prdele“ Mikuláše Ferjenčíka, který se prý jen „sápe po placených místečkách“. Na twitteru k této kauze dodala, že neporovnávala platy, ale dobrovolnou práci pro stranu.

Kauzu už zhodnotil mediální expert Josef Šlerka: „Jestli někdo bravurně zvládá udělat z každého pirátského prdu kuličku, tak je to homepage Novinek.“

Anketa

Jste pro zrušení Benešových dekretů?

1%
98%
hlasovalo: 20548 lidí
Kauzy si všiml také herní vývojář Daniel Vávra, který se smál, že po této kauze se Ivan Bartoš asi bude muset přihlásit k odkazu chilského diktátora Augusta Pinocheta, aby zachoval středový obraz strany. „Škoda, že Piráti nedostali víc křesel. Sledovat tenhle ‚masakr ve Svazarmu‘ na vládní úrovni by byla velká legrace,“ zalitoval.

Rozebral také větu, jež celý incident odstartovala, totiž že Michailidu je komunistka  „v původním (demokratickém) smyslu“. Podle Vávry se jedná o naprostou lež a zhovadilost. „Žádnej původní demokratickej komunismus nikdy nikde nebyl a Marx a všichni původní komouši byli vždy pro násilný převzetí moci a třídní boj, což taky všude udělali. Jinak původní komunista a zakládající člen KSČ u nás se jmenoval Klíma Gottwald. K tomu se zřejmě soudružka odkazuje,“ napsal a má podezření, že tento příspěvek mu opět vynese zablokování účtu.

A ozval se také europoslanec ODS Jan Zahradil. Podle něho nezáleží ani tak na tom, jaká je orientace pirátské strany či jaké názory má Janka Michailidu. „Důležité je, že Piráti se opakovaně prezentují jako ideově nesoudržný pytel blech, chaotický a nevyzpytatelný, který ze své ‚transparentnosti‘ a otevřenosti udělal permanentní stand-up comedy. Tahle parta přerostlých dětí nemůže řídit stát a zejména jej nemůže reprezentovat v zahraničí. Jsou to Věci veřejné na THC,“ zhodnotil vystupování Pirátů, kterým jejich fórum přineslo v médiích ostudu už několikrát. A uznal, že ODS má Pavla Novotného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …