Válka proti svobodě se vede hned na několika frontách. Je však prý dobře skrytá

12.01.2014 17:50

JINÝMA OČIMA Představte si, že je válka – a nikdo si toho nevšiml. Válka vedená proti vám a vašim spoluobčanům. Válka proti svobodě. Zdá se to jako nesmysl? Ať každý posoudí sám po přečtení řádků níže...

Válka proti svobodě se vede hned na několika frontách. Je však prý dobře skrytá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Davy, sociální nepokoje, nespokojenost na demonstraci v Rumburku v září 2011. Odvrátíme podobné protesty nyní, po devíti letech?

Jste-li otevření otázkám, možná jste si někdy sami položili tu, zda síly působící v pozadí nevedou proti národům tajnou válku. Válku, jejímiž frontami jsou: takzvaná politická korektnost, vláda peněz, dohled státu, manipulace veřejným míněním, destrukce klasické rodiny a stále grotesknější společnost zábavy. Pokud ano, pak asi též připustíte, že tyto nové "válečné" fronty jsou dobře maskované, i když probíhají nepozorovaně v našich domovech, městech, školách, soudních síních.

Autor knihy Neviditelné fronty Viktor Farkaš však dává naději nejen svým čtenářům, ale i všem, které tíží to, co kolem sebe vnímají a odhalují. "Není nic ztraceno: Jak tato válka dopadne, není ještě rozhodnuto. Výsledek může ovlivnit ještě stále každý z nás. Existuje totiž opačná fronta, a ta bojuje proti sledování, zabraňuje volebním podvodům, brání majetek lidu a staví se proti manipulaci veřejným míněním. Je to fronta proti mocnostem v pozadí," uvádí mimo jiné. A jak název jeho knížky napovídá, detailně se pak na jednotlivé fronty zaměřuje, popisuje je, dává do souvislostí tak, aby nevyznívaly jen jako bohapusté, laické hypotézy, ale minimálně jako jedna z teorií. I když samozřejmě konspiračních (spikleneckých).

Mimo jiné nabízí zajímavé souvislosti kolem údajných snah o řízení a snížení lidské populace na Zemi.

Je záměrem mocných omezit porodnost i počet lidí?

I když demografové i politici oficiálně hovoří o tom, jak se lidstvo bude vyvíjet, jak bude ubývat či přibývat občanů jednotlivým zemím a dávají tak oficiální doporučení, jak tomu přizpůsobit podmínky v zemi, včetně těch politických (například k tomu, aby bylo jasné, kdo bude platit starým lidem důchody a podporovat částí svých prostředků chod země), plány těch, kteří rozhodují z pozadí o vývoji lidstva na planetě, nejsou prý zdaleka tak mírumilovné a myslící na všechny, včetně těch slabých.

Například chemik, profesor na fakultách inženýrských věd, managamentu a sociálních věd Dennis L. Meadows (narozený roku 1942), vedl prý s autorem knihy korespondenci. Té se detailně věnovat nebudeme, ale nutno dodat, že Meadows je zajímavý například proto, že již roku 1972 jako autor systémové analýzy Meze růstu, která vznikla na základě pověření Římského klubu, naléhavě doporučoval příjmout účinná opatření ke kontrole porodnosti a ochraně životního prostředí.

"Jak se lze dočíst v novinových zprávách, přistěhovalectví, jež je podle západních médií nutné podporovat kvůli vyrovnání poklesu porodnosti, je kontraproduktivní, protože ubírá na tlaku na rozvojové země, aby hlavně z ekologických důvodů změnily populační politiku. Proto mimo jiné už na konferenci ve Vídni roku 1972 pokládal pro průmyslové státy za nutné zavedení restriktivní přistěhovalecké politiky," uvedl část z vzájemné korenspondence s tímto vědcem Farkaš.

Příroda zasáhne, jestliže připustíme přelidnění, varoval Meadows

Jak se zdá, přelidnění se stává, alespoň pro přemýšlivé lidi, důležitým tématem. I proto se o něm hovoří na seriózní i méně seriózní úrovni, stává se motivem či tématem vzniku řady filmů i knih (např. poslední kniha Dana Browna).

Není tedy asi překvapivé, poté, co zde byly již nastíněny postoje zmiňovaného vědce k přelidnění, že před několika lety Meadows v televizním vysílání doslova prohlásil: "Dosáhne-li lidstvo do roku 2030 počtu 11 miliard, příroda zasáhne a sníží počet obyvatel na přijatelnou míru." A stejné stanovisko prý zopakoval Farkašovi i v březnu 2008.

To, že nejde o názor ojedinělý, dokládají i zaznamenané výroky zakladatele Sea Shepherd Conservation Society, který na sebe upozornil značně militantním vystupováním proti bestiálnímu lovu velryb. Ten požaduje pokles populace pod hranici jedné miliardy a promluvil na toto téma dokonce též veřejně v roce 2006 před texaskou Academy od Science dr. Erica R. Pianka.

Šílenec nebo nepříjemný vizionář?

Navrhoval tam prý vyhubit 90 procent populace virem Ebola. Projev přednášel vestoje před vyrovnanou řadou lidských lebek a přitom údajně prohlásil, že upřednostňuje v návrhu vir Eboly proto, že je účinnější než HIV. Pochválil pak i čínskou politiku jednoho dítěte kontrolovanou policií za dokonalý model, který by měl následovat zbytek světa. Dokonce měl navrhnout prý i to, aby se ihned začalo se sterilizací obyvatelstva celé planety.  

Takovéto výroky samozřejmě vyvolávají hlavně odmítavé reakce v celém světě. Přesto si nelze namlouvat, že i v akademické obci mohou mít své stoupence - byť by to veřejně nepřiznali. Navíc, vedle pochopitelných odmítavých reakcí poukazují v této souvislosti někteří na to, že něco podobného přitom požadovala i některá americká místa a úředně se podílela na zavádění podobných kroků. Jak na to přišli?

Odvolávají se na na veřejnost uvolněný dokument Rady pro národní bezpečnost nazvaný Dopady růstu světové populace na bezpečnost a zahraničněpolitické zájmy USA. V něj je jako priorita kladen prý důraz na rigorózní zavedení kontroly v 13 klíčových zemích třetího světa, především v Jižní Americe. Vysoce postavený autor této zmíněné studie prý kromě toho vypracoval pro prezidenta Jimmyho Cartera manifest Global 2000, jenž podrobně pojednává o potravinách jako zbrani, jež by mohly pomoci snížit populaci třetího světa. Memorandum údajně zdůrazňuje nezbytnost pomáhat (?!)  těmto zemím výrazněji nabízením programů sterilizace a poklesu populace.

Tikající další fronta v podobě geneticky pozměněných rostlin?

Vede se tedy již tato válka? Autor knihy Viktor Farkaš uvádí hned několik dalších možných oblastí, v kterých lze válku vést, aniž bychom si toho všimli.  V souvislosti s „přebytkem" lidí na planetě uvádí i možné záměry biologické války, kterou lze proti lidstvu vést například prostřednictvím „genových“ osiv. Do schématu, který takto spisovatel nastiňuje, spadá pak jako příklad prý třeba to, že v roce 2001 oznámila jedna malá kalifornská biotechnologická firma úspěšný vývoj genově technicky pozměněné odrůdy kukuřice, která obsahuje látku zabíjející sperma. Tvrdí se prý, že spermicidní genově upravená kukuřice byla přitom vyvinuta z peněz na výzkum od amerického ministerstva zemědělství....

Viktor Farkaš předeslal v úvodu své knihy jak to, že rozhodně nechce publikací a výběrem citátů některých osobností narušit světovou rovnováhu a mír. Přesto upozornil též na to, že v politice se neděje nic náhodně. A to i přesto, když se některé politické kroky i na světové úrovni vzpírají zdravému rozumu.

Věřili byste v 80. letech, že nebudete mít třeba prostředky na jídlo či na benzin a topení?

"Ruku na srdce, nepoklepali byste si na čelo v 70. či 80. letech minulého století, když by vám někdo předpovídal, že se budeme muset i ve střední Evropě obávat o své sociální vymoženosti, o pracovní místa, o doručování dopisů, lékařskou péči, železniční infrastrukturu i svoji mobilitu, poněvadž třeba nebudeme mít na benzin? Nebo kdyby vám někdo předpověděl, že se budete bát vyjít na ulici, protože policie bude kvůli nedostatku financí bezmocná. A že jiní budou v zimě mrznout ve svých domovech, protože pro ně topení bude nedostupné, stejně jako nákup potravin?" ptá se autor Farkaš ve své předmluvě ke knize Neviditelné fronty. 

Jak dodává, tato podle něj trvalá zhoršení spojená ruku v ruce s neustálým omezováním občanských práv přehnanou kontrolou, prudkým nárůstem kriminality a dalším neblahým vývojem, představují pro lidi hádanku: Proč to ti nahoře (či v pozadí?) dělají? V knize se pak pokouší na ni uvést řadu odpovědí vycházejících z náznaků těch, kteří jsou obecně pokládáni za hráče v pozadí, co tahají za nitky světového dění... Nabízí tak ucelený možný pohled na to, že "vše jde skutečně podle dávno nalinkovaných plánů"...

Kdo je autorem knihy?

Viktor Farkaš, autor knihy Neviditelné fronty, zemřel v roce 2012, v 57 letech. Byl novinářem, kritikem, odborníkem na komunikaci a renomovaný autor literatury faktu, známý svými důkladnými rešeršemi. Knihy, které napsal, nabízejí paletu kontroverzních a provokativních témat, v kterých i nejožehavější fakta konfrontuje s odvážnými, nikoli zavádějícími informacemi. V Česku zaujala i jeho předcházející díla: Nemilosrdná moc a Válka médií (obojí vydané Euromedia Group).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …